Breaking News

Θλίψη για το θάνατο του ηθοποιού και ακτιβιστή Dick Gregory (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο Dick Gregory πέθανε σε ηλικία 84 ετών, ανακοίνωσε η οικογένειά του. Ο γνωστός Αμερικανός κωμικός ηθοποιός και ακτιβιστής των πολιτικών δικαιωμάτων άφησε την τελευταία του πνοή, σε νοσοκομείο της Ουάσινγκτον. Τη θλιβερή είδηση μοιράστηκε η οικογένειά του το Σάββατο, στα κοινωνικά δίκτυα.

Όπως δημοσιεύει το BBC, o Dick Gregory ξεκίνησε την καριέρα του ως stand-up κωμικός και μάλιστα ήταν από τους πρώτους έγχρωμους που είχε συχνά λευκό ακροατήριο. 

Συμμετείχε, επίσης, σε μια σειρά δραστηριοτήτων για τα πολιτικά δικαιώματα τη δεκαετία του 1960, αγωνίστηκε ενάντια στον πόλεμο του Βιετνάμ και οι διαμαρτυρίες του κατέληγαν αρκετές φορές σε απεργία πείνας.

To Αμερικανικό κανάλι της καλωδιακής τηλεόρασης Comedy Central τον κατέταξε στους 100 κορυφαίους stand-up κωμικούς όλων των εποχών.

Ήταν, ακόμη, γνωστός για τις εμφανίσεις του στο τηλεοπτικό σόου "Tonight Starring Jack Paar" (1957-1962). 

"Με μεγάλη θλίψη η οικογένεια του Gregory επιβεβαιώνει ότι ο πατέρας τους, ο θρυλικός κωμικός και ακτιβιστής των πολιτικών δικαιωμάτων κ. Dick Gregory έφυγε από τη ζωή απόψε στην Ουάσινγκτον. Η οικογένεια εκτιμά την έκρηξη της υποστήριξης και της αγάπης και με σεβασμό ζητά την ιδιωτικότητά της, καθώς θρηνεί κατά τη διάρκεια αυτής της πολύ δύσκολης περιόδου", έγραψε ο γιος του Christian, στο Instagram.