Breaking News

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για το θάνατο της Αριστέας Ελληνούδη - Περλέγκα

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ανακοινώνει με θλίψη την απώλεια της συναδέλφου Αριστέας Ελληνούδη-Περλέγκα. 

Η Αριστέα Ελληνούδη - Περλέγκα γεννήθηκε το 1944 στην Αθήνα. Αφού τελείωσε το εξατάξιο νυχτερινό γυμνάσιο, εξαιτίας των διώξεων που υπέστη η οικογένειά της από το μετεμφυλιακό κράτος, σπούδασε στην Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου από όπου και αποφοίτησε το 1966 με άριστα. Άσκησε το επάγγελμα του ηθοποιού από το καλοκαίρι του 1966 έως τον Απρίλιο του 1978 και συνέβαλε αποφασιστικά στη μάχη που δόθηκε για την επανασύσταση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.  

Από το 1976 ξεκίνησε να εργάζεται ως καλλιτεχνικός συντάκτης και κριτικός θεάτρου στο «Ριζοσπάστη», ενώ αργότερα υπήρξε υπεύθυνη του πολιτιστικού και τηλεοπτικού τμήματος της εφημερίδας και μέλος της συντακτικής επιτροπής.

Όπως επισημαίνει η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, η Αριστέα Ελληνούδη - Περλέγκα υπήρξε συνεπής και υπεύθυνη συνάδελφος, ευγενική, καταρτισμένη, με ήθος και ευαισθησία για τα εργασιακά προβλήματα. Από τα νεανικά της χρόνια συμμετείχε στους κοινωνικούς αγώνες και στην πάλη για καλύτερες συνθήκες εργασίας. Αξιοπρεπής και αγωνίστρια αφιέρωσε τη ζωή της στη μάχη για μία δικαιότερη κοινωνία που θα αφουγκράζεται τους κόπους και τις αγωνίες των εργαζομένων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται τον μονάκριβό γιο της Γιάννο  και αποχαιρετά την εκλεκτή συνάδελφο. 

Η πολιτική κηδεία της Αριστέας Ελληνούδη-Περλέγκα θα γίνει την Πέμπτη, 17 Αυγούστου, στη 1 το μεσημέρι στο Νεκροταφείο της Καισαριανής.