Breaking News

Λονδίνο 2017: Έκτος στον κόσμο ο Γιάννης Κυριαζής

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε το βράδυ του Σαββάτου ο Γιάννης Κυριαζής στον τελικό του ακοντισμού, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου. 

Ο 21χρονος αθλητής κατέλαβε την έκτη θέση με καλύτερη βολή στα 84,52 μ. στην πρώτη μεγάλη διάκριση της καριέρας του σε επίπεδο Ανδρών. 

Όπως αναφέρει η διαδικτυακή πύλη του ΣΕΓΑΣ, ο "ασημένιος" πρωταθλητής Ευρώπης στους Νέους ξεκίνησε τον αγώνα του με 79,57 μ., συνέχισε στα 81,68 μ. και στην τρίτη του προσπάθεια πέτυχε 84,52 μ., που ήταν η επίδοση που τον έβαλε στην πρώτη 8άδα και του έδωσε το δικαίωμα να συνεχίσει τον αγώνα του. Ο Κυριαζής συνέχισε με βολές στα 82,79 μ., είχε μία άκυρη και ολοκλήρωσε στα 79,47 μέτρα. 

Νικητής του αγώνα ήταν ο Γιόχανς Βέτερ (Γερμανία) με 89,89 μ. και ακολούθησαν οι δύο Τσέχοι Βάντλειχ (89,73 μ.) και Φρίντριχ (88,32 μ.), που κατάφεραν να αφήσουν εκτός βάθρου τον ολυμπιονίκη του Ρίο Τόμας Ρόλερ (88,26 μ.).

Σε κάθε περίπτωση ο ταλαντούχος φοιτητής του Πανεπιστημίου του Τέξας πραγματοποίησε μια σπουδαία διάκριση και έχει όλο το μέλλον μπροστά του για να επιστρέψει σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και να διεκδικήσει ακόμη κι ένα μετάλλιο. Σε δηλώσεις του χθες το βράδυ, μετά το τέλος του αγώνα, είπε:

«Έχω ανάμεικτα συναισθήματα, είμαι ευχαριστημένος, ωστόσο ξέρω πως θα μπορούσα να πάω και καλύτερα. Σε αγώνες σαν αυτούς υπάρχει αρκετή πίεση, η τεχνική στο ακόντιο έχει πολλές λεπτομέρειες και σήμερα είχα λίγο άγχος και δεν πήγε όσο καλά θα ήθελα. Είμαι πολύ κοντά με τους μεγάλους αθλητές, στόχος είναι να βελτιώσω κάποια πράγματα στην τεχνική, για να μπορώ να λειτουργώ καλύτερα υπό πίεση. Βασικός στόχος για το μέλλον είναι να σταθεροποιηθώ σε βολές πάνω από τα 85 μ. για να μπορώ να είμαι σε τελικούς μεγάλων διοργανώσεων και γιατί όχι να διεκδικήσω και ένα μετάλλιο σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ή στους Ολυμπιακούς Αγώνες».