Breaking News

Λονδίνο 2017: Στην Αθήνα με το χρυσό μετάλλιο η Κατερίνα Στεφανίδη (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Χαμογελαστή και έτοιμη να δώσει συνέχεια στην εμφάνιση του Λονδίνου, στους αγώνες που τις έχουν απομείνει, εμφανίστηκε το απόγευμα της Παρασκευής, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, η Κατερίνα  Στεφανίδη.  

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος του ΣΕΓΑΣ, η παγκόσμια πρωταθλήτρια του επί κοντώ, η αθλήτρια που έχει κατακτήσει μετάλλιο σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις, ήρθε στην Ελλάδα και εκεί ήταν για να την υποδεχθούν οι δικοί της άνθρωποι, η αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Ξένια Αργειτάκη, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης και φυσικά οι δημοσιογράφοι.

"Είχα λίγο παραπάνω άγχος και πίεση, αλλά έχω δείξει και στο παρελθόν πως τα καταφέρνω καλά κάτω από πίεση, βγήκε και το ρεκόρ και ήταν έτσι ένα μπόνους παραπάνω", είπε αρχικά η Στεφανίδη και εξήγησε: "Υπήρχε πίεση, γιατί ήμουν η "χρυσή" ολυμπιονίκης και ήξερα πως αυτό δημιουργούσε περισσότερες προσδοκίες". 

Η αθλήτρια αναφέρθηκε και στην ατμόσφαιρα που επικρατούσε στο στάδιο, ιδιαίτερα όταν από τα ηχεία του σταδίου έπαιζε το συρτάκι. 

"Ήταν σωστή στιγμή να μπει το συρτάκι, γιατί για  ένα 10λεπτο όλο το στάδιο ασχολιόταν με το επί κοντώ. Γενικά η ατμόσφαιρα ήταν φοβερή. Κάποιοι με ρώτησαν μετά τον αγώνα, γιατί συνέχισα αφού εξασφάλισα το χρυσό. Αυτό που αγαπάω  παραπάνω από το επί κοντώ και την προπόνηση και το να αγωνίζομαι, είναι να αγωνίζομαι σε μια μεγάλη διοργάνωση. Με τόσο κόσμο και παλμό, με ανθρώπους που περιμένουν από σένα να πας καλά και σε χειροκροτούν, είναι κάτι μοναδικό, κάτι που έρχεται μια φορά το χρόνο. Για μένα ήταν μεγάλο, που κατάφερα ενώ έμεινα μόνη μου στον αγώνα να περάσω το επόμενο ύψος και να κάνω πανελλήνιο ρεκόρ. Με το που τελειώνει ένα καλό, αντί να το χαρώ σκέφτομαι το επόμενο, όμως, νομίζω πως είναι αυτό που με κρατάει πεινασμένη. Διαφορετικά θα ήταν δύσκολο να βρω κίνητρο".

Η Στεφανίδη απάντησε σε ερώτηση σχετικά με το αν είναι σε θέση να απειλήσει το παγκόσμιο ρεκόρ. 

"Νομίζω φάνηκε από τα άλματα στα 5,02 μ., πως είμαι κοντά στο παγκόσμιο ρεκόρ, έχω υπάρξει πολύ σταθερή και νομίζω πως το 4,90 μ. είναι ξεκίνημα του πικ για αυτή τη σεζόν. Γνωρίζαμε από την αρχή πως έχουμε το Παγκόσμιο ένα μήνα μετά τον τελικό του Diamond League, οπότε στην ουσία τώρα ξεκινάμε. Φέτος νιώθω διαφορετικά σε σχέση μετά τον αγώνα στο Ρίο, που ήμουν αρκετά κουρασμένη ψυχολογικά, τώρα είμαι έτοιμη για τους επόμενους αγώνες", είπε. 

Αναφορικά με το γεγονός ότι είναι ιδιαίτερα σταθερή σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, σχολίασε: 

"Υπάρχουν μικρά πράγματα που θα μπορούσαμε να κάνουμε στη διάρκεια της σεζόν, που θα μου επέτρεπαν να κάνω μία φορά στη σεζόν 5,00 μ. ή ακόμη και 5,07 μ. κι έπειτα 4,60 μέτρα. Όμως για εμένα αυτό που έχει σημασία είναι η σταθερότητα. Με ενδιαφέρουν τα μετάλλια, με ενδιαφέρουν τα πρωταθλήματα και αυτά τα κατακτάς με τη σταθερότητα. Τα ρεκόρ κάποια στιγμή σπάνε, τα μετάλλια μένουν". Η Στεφανίδη σκέφτεται να κάνει μικρές αλλαγές στους επόμενους αγώνες, προκειμένου να κυνηγήσει το κάτι παραπάνω. "Στο 5,02 μ. δοκίμασα με νέο κοντάρι και χάρηκα, που ήρθαν έτσι οι συνθήκες και το χρησιμοποίησα και μάλιστα έκανα καλά άλματα. Ελπίζω πως στους επόμενους ο αγώνες ο Μιτς να με πιέσει λίγο παραπάνω στο να αλλάξω τη λαβή μου, που είναι 4,30 μέτρα και να ανέβω στα 4,45 μέτρα".

Η Στεφανίδη θα κάνει τον επόμενο αγώνα της στις 20 Αυγούστου στο Diamond League του Μπέρμιγχαμ κι έπειτα θα αγωνιστεί στις 23 στη Ζυρίχη, στον αγώνα που γίνεται στον σταθμό του τραίνου. Ο τελευταίος της αγώνας για φέτος θα είναι την 1η Σεπτεμβρίου στον τελικό των διαμαντιών στις Βρυξέλλες.