Breaking News

«Έφυγε» η εμβληματική ηθοποιός Mireille Darc, πρώην σύντροφος του Alain Delon (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή σήμερα, 28 Αυγούστου 2017, σε ηλικία 79 ετών, η Mireille Darc, Γαλλίδα ηθοποιός και μοντέλο και μακροβιότερη (επί 15 χρόνια) σύντροφος του Alain Delon, επιβεβαιώνει το DeadLine.

Η Darc τον περασμένο Σεπτέμβριο υπέστη σειρά εγκεφαλικών επεισοδίων. Σύμφωνα με το DeadLine, o σύζυγός της Pascal Desprez, τον οποίο παντρεύτηκε το 2002, δήλωσε σήμερα στο Europe1 ότι η Mireille Darc βρισκόταν σε κώμα τις τρεις τελευταίες ημέρες.

Γεννήθηκε στις 15 Μαΐου 1938 και συγκρίθηκε συχνά με την Brigitte Bardot. Η κινηματογραφική της καριέρα άρχισε το 1960 και συνέχισε παίζοντας σε περίπου 50 ταινίες, ανάμεσά τους το "Dandelions by the Roots" (1964) με τον Louis de Funès, ταινία με την οποία ξεκίνησε τη συνεργασία της με τον σκηνοθέτη Georges Lautner.


Συνολικά με τον Georges Lautner συνεργάστηκε σε περισσότερες από δώδεκα ταινίες, όπως "The Great Spy Chase (Les Barbouzes)" (1964) και "La grande sauterelle" (1967).

Ξεχώρισε, επίσης, στην κωμωδία μυστηρίου "The Tall Blond Man with One Black Shoe (Le grand blond avec une chaussure noire)" (1972) του Yves Robert.

Με τον τότε σύντροφό της Alain Delon έπαιξε σε ταινίες όπως "L'homme pressé" (1977) και "Borsalino" (1970).


Άλλοι σκηνοθέτες με τους οποίους συνεργάστηκε ήταν οι: Edouard Molinaro, Jacques Deray, Roger Vadim και Jean-Luc Godard στην ταινία του οποίου "Week End" (1967) είχε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Στη δεκαετία του 1980, που σημαδεύτηκε από τον χωρισμό της με τον Alain Delon, η σταδιοδρομία της διακόπηκε απότομα από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα στο οποίο τραυματίστηκε σοβαρά και υποβλήθηκε σε επέμβαση ανοιχτής καρδιάς (το 2013 υποβλήθηκε σε νέα εγχείρηση).

Κατόπιν εγκατέλειψε την καριέρα της στον κινηματογράφο, αλλά επανήλθε στο χώρο της τηλεόρασης το 1990, εμφανιζόμενη σε αρκετές σειρές μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2000. Σκηνοθέτησε επίσης πολλά ντοκιμαντέρ για την τηλεόραση.