Breaking News

«Σιωπά» από σήμερα το Big Ben (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Οι βουλευτές αναμένεται να συγκεντρωθούν έξω από το Κοινοβούλιο, τη στιγμή που η καμπάνα του Big Ben θα χτυπήσει δώδεκα φορές για τελευταία φορά - μετά από περίπου 158 χρόνια σχεδόν συνεχούς λειτουργίας - στις 12 το μεσημέρι, πριν σιγήσει, προκειμένου να αρχίσουν οι διαδικασίες ανακαίνισης διάρκειας τεσσάρων χρόνων.

Ο βουλευτής του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος, Tom Brake, είπε ότι η Επιτροπή της Βουλής, η οποία είναι υπεύθυνη για τη συντήρηση του παλατιού του Westminster, ενθάρρυνε τους πολίτες να παρακολουθήσουν το τελευταίο χτύπημα το διάσημου ρολογιού του Λονδίνου, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Τις προηγούμενες ημέρες το Κοινοβούλιο δήλωσε ότι θα επανεξετάσει τα σχέδια για τη "σιωπή" του Big Ben για τέσσερα χρόνια, καθώς υπήρξαν πολλές αντιδράσεις, με αποδέκτη την Theresa May.

Να σημειωθεί ότι ο τωρινός πύργος του Big Ben ανεγέρθηκε ως μέρος του σχεδιασμού του Charles Barry για ένα νέο ανάκτορο, μετά από την καταστροφή του παλιού παλατιού του Westminster από πυρκαγιά το βράδυ της 16ης Οκτωβρίου 1834. Η ανέγερση του πύργου ολοκληρώθηκε στις 10 Απριλίου 1858.

Δείτε στο βίντεο, που μετέδωσε το BBC live, αργότερα το μεσημέρι, τους τελευταίους χτύπους από την καμπάνα του Big Ben.