Breaking News

Η όμορφη στιγμή που ένας γορίλας είδε τον άνδρα που τον μεγάλωσε και τη σύζυγό του (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο τεράστιος, άγριος γορίλας θα μπορούσε να την τραυματίσει ή και να τη σκοτώσει με ένα μόνο χτύπημα. Ωστόσο, η Victoria Aspinall δείχνει κάτι παραπάνω από χαλαρή, τη στιγμή που την αγκαλιάζει στη ζούγκλα της Γκαμπόν.

Ο γορίλας είναι φίλος της οικογένειας, καθώς είχε ανατραφεί από τον σύζυγό της, Damian Aspinall, στο πάρκο άγριων ζώων του Howletts, στο Kent της Βρετανίας.

Ο Ima, όπως ονομάζεται, απελευθερώθηκε πριν από τέσσερα χρόνια, σε ηλικία 12 ετών. Το καλοκαίρι που πέρασε ο Damian Aspinall πήρε μαζί του, στην κεντρική Αφρική, τη νέα σύζυγό του, ώστε να συναντηθεί με τον Ima και τον ξάδελφό του Djalta, που είναι και οι δύο αρσενικοί γορίλες.


Το ζευγάρι, που παντρεύτηκε πέρυσι, ταξίδεψε με βάρκα μέχρι τον ποταμό Mpassa, κατόπιν μπήκε στο καταπράσινο δάσος και στη συνέχεια βρήκε τους γορίλες με τη βοήθεια ενός drone με κάμερα.

Ο 57χρονος εκδήλωσε από την αρχή τις φιλικές προθέσεις του και ο γορίλας τον αναγνώρισε. Αργότερα εμφανίστηκε και η 30χρονη Victoria. «Ήμουν απίστευτα νευρική, αλλά εμπιστεύτηκα την εμπειρία του Damian με αυτά τα ζώα. Έτσι ήξερα ότι θα ήταν ασφαλές» θυμάται η ίδια.


Ο γορίλας δεν άργησε να γίνει φιλικός απέναντί της, με αποτέλεσμα η Victoria να χαλαρώσει και να αισθανθεί ασφάλεια όταν την αγκάλιασε. Μάλιστα κάποια στιγμή φόρεσε και το καπέλο της.


«Ελπίζω η πράξη μας θα εμπνεύσει και άλλους που πιστεύουν ότι ο τόπος για τα άγρια ζώα είναι η άγρια ​​φύση και όχι η αιχμαλωσία» λέει η Victoria Aspinall.

Σήμερα ο γορίλας θεωρείται είδος υπό απειλή εξαφάνισης, λόγω των εκτεταμένων καταστροφών του βιοτόπου του και του εντατικού κυνηγιού του από τον άνθρωπο.


Τον επόμενο μήνα το ζευγάρι θα επιστρέψει στην Αφρική με τέσσερα ακόμη αρσενικά που έχουν μεγαλώσει σε αιχμαλωσία. Οι δωρεές όσων θέλουν να συνδράμουν στη δράση του ιδρύματος γίνονται μέσω του ιστοτόπου aspinallfoundation.org/donations


Δείτε το βίντεο.


Πηγή: Daily Mail