Breaking News

Κώστας Σημίτης: «Παραμύθι το τέλος των μνημονίων το 2018»

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο Κώστας Σημίτης χαρακτηρίζει παραμύθι τη θέση της κυβέρνησης ότι το 2018 η Ελλάδα θα μπορεί να αποφασίζει ελεύθερα την πολιτική της, σε άρθρο του στην «Καθημερινή».

«Η σημερινή κυβέρνηση παρουσιάζει ήδη το "τέλος των μνημονίων" το 2018 ως μια νέα αρχή. Η Ελλάδα θα απελευθερωθεί από όλους τους δεσμούς της. Θα μπορεί να αποφασίζει ελεύθερα την πολιτική της και να δανείζεται ό,τι επιθυμεί από τις αγορές. Πρόκειται για παραμύθι» γράφει χαρακτηριστικά.

«Η κοινωνική συνείδηση ενδυναμώνεται όσο οι πολίτες διαπιστώνουν ότι οι διαμορφωμένοι τρόποι κοινής συνεννόησης και δράσης εφαρμόζονται, βελτιώνονται, τους εξασφαλίζουν λύσεις στα προβλήματά τους. Αντίθετα περιορίζεται όταν επικρατούν έντονη αντιπαλότητα, αυθαιρεσία και μονομέρεια στην άσκηση δικαιωμάτων και υποχρεώσεων, όταν ο πολίτης διαπιστώνει ότι οι κανόνες συνύπαρξης παραβιάζονται συστηματικά. Αυτό ακριβώς συμβαίνει στην Ελλάδα σήμερα» σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο πρώην πρωθυπουργός.

«Τα πολιτικά κόμματα απέφυγαν να αναγνωρίσουν τις ευθύνες τους στην έναρξη και στη διαχείριση της κρίσης» υπογραμμίζει και προσθέτει ότι από την πολιτική ηγεσία χρησιμοποιήθηκαν μύθοι αλλά και χονδροειδή ψέματα.

Ολόκληρο το άρθρο του Κώστα Σημίτη στην «Καθημερινή της Κυριακής» που κυκλοφορεί.