Breaking News

Τραγωδία στο Μεξικό: Αυξάνονται οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο ισχυρός σεισμός που έπληξε τη νότια ακτή του Μεξικού μετρήθηκε τελικά στα 8,2 Ρίχτερ. Το επίκεντρο ήταν περίπου 87 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης Pijijiapan. Νωρίτερα το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο είχε κάνει λόγο για 8,1 Ρίχτερ.

Ακολούθησε μια σειρά μετασεισμών από 4,3 έως 5,7 Ρίχτερ έξω από την πόλη Paredon, ενώ υπήρξε προειδοποίηση για τσουνάμι για το Μεξικό, τη Γουατεμάλα, το Ελ Σαλβαδόρ, την Κόστα Ρίκα, τη Νικαράγουα, τον Παναμά και την Ονδούρα.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση του BBC, 33 άτομα έχασαν τη ζωή τους και υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός θα αυξηθεί.

23 άτομα φέρεται να έχασαν τη ζωή τους στην πολιτεία Oaxaca του Μεξικού, ανάμεσά τους τα 17 στην πόλη Juchitán, δήλωσε ο κυβερνήτης Alejandro Murat. Άλλοι 7 άνθρωποι αναφέρθηκαν ότι σκοτώθηκαν στην πολιτεία Chiapas και δύο παιδιά στην πολιτεία Tabasco. Ο πρόεδρος του Μεξικού Enrique Peña Nieto είπε ότι ήταν ο πιο ισχυρός του αιώνα στη χώρα του.

Επίσης καταγράφηκε και ένας νεκρός στη Γουατεμάλα, όπως δήλωσε ο πρόεδρός της Jimmy Morales.


Σοβαρές ζημιές σημειώθηκαν στο νότιο Μεξικό και στη δυτική Γουατεμάλα. Οι εικόνες που ήρθαν στη δημοσιότητα δείχνουν κτίρια να έχουν καταρρεύσει στις μεξικανικές πολιτείες Oaxaca και Chiapas, συμπεριλαμβανομένης και της ομώνυμης πόλης (Oaxaca) αλλά και της πόλης Juchitan. Οι τοπικές εκθέσεις μιλούν για ένα νοσοκομείο στο Juchitan που είναι έτοιμο να καταρρεύσει.


Ο σεισμός έγινε αισθητός στην Πόλη του Μεξικού, με τα κτίρια να τρέμουν και τους κατοίκους να τρέχουν πανικόβλητοι στο δρόμο.

Ο Luis Carlos Briceno, επισκέπτης της πρωτεύουσας του Μεξικού, δήλωσε στο Reuters: «Ποτέ δεν είχα βρεθεί σε μέρος που η γη μετακινήθηκε τόσο πολύ».

Περικοπές ηλεκτρικής ενέργειας έχουν αναφερθεί στην πρωτεύουσα, ωστόσο δεν υπάρχουν αναφορές για σοβαρές ζημιές.


Πληροφορίες από: BBC