Breaking News

Τριήμερο εθνικό πένθος στο Μεξικό (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Αυξήθηκαν οι επιβεβαιωμένοι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό των 7,1 Ρίχτερ, που έπληξε το Μεξικό, στην περιοχή της πολιτείας Puebla και προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στις κεντρικές πολιτείες της χώρας.

Ο Πρόεδρος Enrique Peña Nieto κήρυξε 3ήμερο εθνικό πένθος. Το BBC μεταδίδει στο σάιτ του ότι τουλάχιστον 230 άτομα έχασαν τη ζωή τους. Νωρίτερα τα τοπικά μέσα είχαν αναφέρει υψηλότερο αριθμό θανάτων.

Οι μεγαλύτερες καταστροφές σημειώθηκαν κυρίως στις πολιτείες Puebla και Morelos, αλλά και στην πρωτεύουσα (Πόλη του Μεξικού), όπου καταγράφονται και τα περισσότερα θύματα. Συγκεκριμένα:

- 100 στην Πόλη του Μεξικού
- 69 στην πολιτεία Morelos
- 43 στην πολιτεία Puebla
- 13 στην πολιτεία του Μεξικού
- 4 στην πολιτεία Guerrero
- 1 στην πολιτεία Oaxaca


Οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι τουλάχιστον 21 παιδιά και πέντε ενήλικες σκοτώθηκαν στο δημοτικό σχολείο Enrique Rébsamen, που κατέρρευσε στη νότια συνοικία Coapa της Πόλης του Μεξικού. Τον αριθμό επιβεβαίωσε και ο υπουργός Παιδείας Aurelio Nuno, που δήλωσε ότι 11 άνθρωποι διασώθηκαν.

Την ίδια στιγμή τα σωστικά συνεργεία αγωνίζονται ενάντια στο χρόνο για να φτάσουν στους επιζώντες, που θεωρείται ότι είναι παγιδευμένοι κάτω από τα ερείπια του σχολείου.


Ο σεισμός προκάλεσε ζημιές σε τουλάχιστον 209 σχολεία, 15 από τα οποία υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Δεκάδες κτίρια κατέρρευσαν σε ολόκληρη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων αρκετών εκκλησιών.


Σύμφωνα με το BBC, που επικαλείται την τοπική εφημερίδα Milenio, πάνω από 500 μέλη του στρατού και του ναυτικού, μαζί με 200 αστυνομικούς και εθελοντές, συνδράμουν στις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων στην περιοχή.

Σημειώνεται ότι το επίκεντρο του σεισμού ήταν κοντά στο Atencingo, στην πολιτεία Puebla, περίπου 120 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα. Η νέα καταστροφή στο Μεξικό ήρθε λίγες ημέρες μετά το σεισμό της 7ης Σεπτεμβρίου, που προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 98 ανθρώπων και 32 χρόνια μετά τη μαύρη επέτειο του σεισμού του 1985, που στοίχισε τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους.