Breaking News

Β.Κορέα: Νέες απειλές για βόμβα υδρογόνου - Κιμ Γιονγκ Ουν: «Ψυχικά διαταραγμένος ο Τραμπ»

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
«Λάδι στη φωτιά» ρίχνει ο Kim Jong-un, μετά την πρόσφατη δήλωση του Donald Trump, στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ότι «εάν οι ΗΠΑ απειληθούν, θα αναγκαστούν να καταστρέψουν ολοκληρωτικά τη Βόρεια Κορέα». Επίσης, ο Trump τον είχε χαρακτηρίσει «Rocket man» που είναι σε «αποστολή αυτοκτονίας».

Σύμφωνα με το BBC, σε σπάνια δήλωσή του, την οποία μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας έκανε λόγο για... «σχόλια του "ψυχικά διαταραγμένου" προέδρου των ΗΠΑ».

«Τα σχόλια του  ψυχικά διαταραγμένου προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, με έπεισαν, αντί να με τρομάξουν ή να με σταματήσουν, ότι ο δρόμος που έχω επιλέξει είναι ο σωστός και πρέπει να τον ακολουθήσω μέχρι το τέλος» ανέφερε χαρακτηριστικά η δήλωση, που ήταν γραμμένη σε πρώτο πρόσωπο, προσθέτοντας ότι ο «Trump θα πληρώσει ακριβά για την ομιλία του στον ΟΗΕ».

«Θα τιθασεύσω με φωτιά τον ψυχικά διαταραγμένο Αμερικανό γεροξεκούτη» τόνισε, μεταξύ άλλων, στη δήλωσή του.

Κατόπιν, ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας, Ri Yong-ho, ο οποίος είχε προηγουμένως συγκρίνει την ομιλία του Trump με τον «ήχο ενός σκύλου», προειδοποίησε ότι η Πιονγιάνγκ θα μπορούσε να πυροδοτήσει μια βόμβα υδρογόνου στον Ειρηνικό Ωκεανό, ως απάντηση στις απειλές του προέδρου των ΗΠΑ.

Να σημειωθεί ότι η Βόρεια Κορέα είχε προχωρήσει σε νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου τις πρώτες ώρες της Παρασκευής 15 Σεπτεμβρίου. Ο πύραυλος είχε περάσει πάνω από το βόρειο ιαπωνικό νησί Hokkaido, πριν πέσει στη θάλασσα του Ειρηνικού Ωκεανού, όπως συνέβη και στην προηγούμενη εκτόξευση, στα τέλη Αυγούστου.

Ενδιάμεσα, στις 3 Σεπτεμβρίου, πραγματοποίησε την έκτη και ισχυρότερη πυρηνική δοκιμή. Η κρατική τηλεόραση είχε μεταδώσει ότι η δοκιμή της βόμβας με υδρογόνου στέφθηκε με πλήρη επιτυχία.