Breaking News

Καταλονία: «Ανεξάρτητη» Ζιρόνα νίκησε τη Ρεάλ - Πανηγύρισε ο Puigdemont

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Τη στιγμή που στην Καταλονία η κατάσταση είναι πιο περίπλοκη από ποτέ, με τον Ισπανό πρωθυπουργό Mariano Rajoy να ανακοινώνει καθαίρεση του  Carles Puigdemont, διάλυση του Καταλανικού Κοινοβούλιου και πρόωρες εκλογές στις 21 Δεκεμβρίου, η Ζιρόνα (ή Χιρόνα) "επαναστάτησε" και νίκησε την Κυριακή τη Ρεάλ με 2-1 και μάλιστα με ανατροπή, υποχρεώνοντας στην πρώτη εκτός έδρα ήττα τη "βασίλισσα", που έμεινε 8 βαθμούς πίσω από τη Μπαρτσελόνα.

Στην πρώτη αναμέτρηση, στην ιστορία των δύο ομάδων, το σκορ άνοιξε ο Ίσκο στο 12', με τους Καταλανούς να "απαντούν" με δύο γκολ, στο 54' με τον Στουάνι και στο 58' με τον Πόρτου και να παίρνουν τη μεγάλη νίκη, την οποία πανηγύρισε και ο Puigdemont, με αναρτήσεις στο Twitter.

Σε μία από αυτές ανέφερε με νόημα: "Η νίκη της Ζιρόνα απέναντι σε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες του κόσμου αποτελεί παράδειγμα και σημείο αναφοράς για πολλές καταστάσεις".


Ζιρόνα: Μπουνού, Μαφέο, Εσπινόσα, Χουάνπε, Μουνιέσα, Αδάι Μπενίτεθ, Γκρανέλ, Πέρε Πονς, Πόρτου (82' Καγιόντε), Μπόρχα Γκαρθία (75' Τιμόρ), Στουάνι (88' Μοχίκα).

Ρεάλ: Κασίγια, Χακιμί (66' Ασένσιο), Βαράν (46' Νάτσο), Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο (66' Λούκας Βάθκεθ), Καζεμίρο, Κρόος, Μόντριτς, Ίσκο, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά.