Breaking News

Μετά τις κατηγορίες, η Ακαδημία των Όσκαρ διέγραψε τον Harvey Weinstein (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Aμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, που είναι η οργάνωση πίσω από τα Όσκαρ, διέγραψε από μέλος της τον παραγωγό ταινιών Harvey Weinstein, μετά από τις πολυάριθμες κατηγορίες εναντίον του για σeξουαλική παρενόχληση και επίθεση σε γυναίκες.

Μεταξύ των μελών της Ακαδημίας είναι και γνωστοί σταρ του Χόλιγουντ, όπως ο Tom Hanks και η Whoopi Goldberg.

Σύμφωνα με το BBC, από την Ακαδημία ανακοινώθηκε ότι η διαγραφή του Weinstein ψηφίστηκε στο συμβούλιο από περισσότερα μέλη, πέρα από την απαιτούμενη πλειοψηφία των δύο τρίτων.

Στη δήλωση τους τα μέλη της τονίζουν ότι «ψηφίσαμε να διώξουμε τον Weinstein όχι μόνο για να πάρουμε αποστάσεις από κάποιον που δεν αξίζει τον σεβασμό των συναδέλφων του, αλλά και για να στείλουμε ένα μήνυμα ότι έλαβε τέλος στη βιομηχανία μας η εποχή της εσκεμμένης άγνοιας και της επαίσχυντης συνενοχής σε συμπεριφορές σeξουαλικής παρενόχλησης και επίθεσης στο χώρο εργασίας».

«Το θέμα που τίθεται εδώ είναι ένα βαθύτατα ανησυχητικό πρόβλημα, που δεν έχει θέση στην κοινωνία μας» προσθέτει η δήλωση.

Ανάμεσα στις γυναίκες που τον κατηγόρησαν και οι διάσημεs Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow και Rose McGowan, με την τελευταία μάλιστα να υποστηρίζει ότι τη βίασε σε δωμάτιο ξενοδοχείου.

Η υπόθεση διερευνάται από την αστυνομία σε ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο. Από την πλευρά του ο 65χρονος παραγωγός ζήτησε συγγνώμη για ορισμένες πτυχές της συμπεριφοράς του, αλλά επιμένει ότι όλες οι σeξουαλικές επαφές που είχε ήταν συναινετικές και αρνείται τις κατηγορίες.

Να σημειωθεί ότι οι ταινίες του Weinstein έλαβαν περισσότερες από 300 υποψηφιότητες για Όσκαρ και κέρδισαν 81.