Breaking News

Συνέλαβαν 108 άτομα στη μεγαλύτερη επιχείρηση στη Λ.Αμερική κατά των παιδεpαστώv (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η αστυνομία στη Βραζιλία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε 108 άτομα στη μεγαλύτερη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε ποτέ στη Λατινική Αμερική κατά των παιδεpαστώv. Οι ύποπτοι συνελήφθησαν σε 24 κράτη, όπως και στην πρωτεύουσα της χώρας, Μπραζίλια.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα στο σάιτ του BBC, ο υπουργός Δικαιοσύνης Torquato Jardim δήλωσε ότι οι συλληφθέντες ήταν μέρος ενός δακτυλίου που μοιραζόταν πopvoγpαφικές εικόνες παιδιών μέσω υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων.

Η επιχείρηση ήρθε στο τέλος μιας εξαμηνιαίας έρευνας, στην οποία συμμετείχαν Αμερικανοί και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

Οι ερευνητές έχουν βρει περισσότερα από 150.000 αρχεία που περιέχουν ανησυχητικές εικόνες. Στο υλικό οι ύποπτοι είχαν πρόσβαση μέσω ενός "κρυφού" ιστού, το οποίο δεν εμφανιζόταν ποτέ στις περισσότερες μηχανές αναζήτησης.

Μεταξύ αυτών που συνελήφθησαν ήταν συνταξιούχοι αστυνομικοί, δημόσιοι υπάλληλοι και υπεύθυνοι ποδοσφαιρικών ομάδων νέων.

Η επιχείρηση στόχευε αρχικά ύποπτους που μοιράζονταν το παράνομο υλικό. Ωστόσο, αφού κατάσχεσαν δεκάδες υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, CD και σκληρούς δίσκους, οι αρμόδιοι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η εγκληματική ομάδα δημιουργούσε, επίσης, πopvoγpαφικό υλικό για διανομή μέσω του διαδικτύου.

Δεν είναι σαφές εάν ο δακτύλιος παιδεpαστiαs λειτουργεί ανεξάρτητα στη Βραζιλία ή αν συνδέεται με άλλα εγκληματικά δίκτυα στο εξωτερικό, επισημαίνει το δημοσίευμα του BBC.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Euronews.