Breaking News

Αύξησαν την ποινή του Oscar Pistorius για τη δολοφονία της Reeva Steenkamp

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Στις αρχές του μήνα είχε γίνει γνωστό ότι οι εισαγγελείς της Νότιας Αφρικής ζήτησαν μεγαλύτερη ποινή για τον Oscar Pistorius, για τη δολοφονία της φίλης του Reeva Steenkamp.

Το καλοκαίρι του 2016 ο Oscar Pistorius είχε καταδικαστεί σε 6 χρόνια φυλάκισης για τη δολοφονία της Reeva Steenkamp. Είχε προηγηθεί η  αρχική καταδίκη 5 ετών φυλάκισης το 2014, η οποία το φθινόπωρο του 2015 είχε μετατραπεί σε κατ' οίκον περιορισμό.

Στο Ανώτατο Εφετείο οι εισαγγελείς είχαν τονίσει ότι η εξαετής ποινή που του επιβλήθηκε είναι «σοκαριστικά ελαφριά», ζητώντας να τιμωρηθεί με 15 χρόνια φυλάκισης.

Όπως μεταδίδει το σάιτ του Reuters, τελικά η ποινή του 30χρονου πρώην παραολυμπιονίκη αυξήθηκε. Ουσιαστικά αγγίζει τα 15 χρόνια, καθώς ο Pistorius έχει εκτίσει ήδη κάποιους μήνες της ποινής του.

«Η ποινή που επιβλήθηκε, σε σχέση με τη δολοφονία, παραμερίζεται και αντικαθίσταται από τα ακόλουθα: ο εναγόμενος καταδικάζεται σε φυλάκιση για περίοδο 13 ετών και πέντε μηνών», δήλωσε ο δικαστής, διαβάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου.

Σύμφωνα με το BBC, ένας εκπρόσωπος της οικογένειας Steenkamp τόνισε ότι η απόφαση «επιβεβαίωσε ότι υπάρχει δικαιοσύνη».

Υπενθυμίζεται ότι ο Pistorius πυροβόλησε  τέσσερις φορές το Φεβρουάριο του 2013 τη Reeva Steenkamp, τη στιγμή που εκείνη ήταν κλειδωμένη στο μπάνιο του σπιτιού του, στην Pretoria. Ο ίδιος το παραδέχτηκε, αλλά υποστήριξε ότι νόμιζε πως υπήρξε εισβολέας στο σπίτι.

Πληροφορίες από: Reuters - BBC