Breaking News

Αίγυπτος: Ξεπέρασαν τους 300 οι νεκροί από την επίθεση σε τζαμί στο Βόρειο Σινά (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Τη ζωή εκατοντάδων ανθρώπων στοίχισε η βομβιστική επίθεση στο τζαμί al-Rawda της πόλης Bir al-Abed, στο Βόρειο Σινά της Αιγύπτου, κατά τη διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής.

Το σάιτ του BBC, επικαλούμενο τις επίσημες αναφορές των αρχών, μεταδίδει ότι οι νεκροί έφτασαν πλέον τους 305, ανάμεσά τους και 30 παιδιά, ενώ περισσότεροι από 100 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Οι μάρτυρες είπαν στα αιγυπτιακά μέσα ότι δεκάδες ένοπλοι βομβάρδισαν το γεμάτο από κόσμο τζαμί πριν ανοίξουν πυρ εναντίον όσων προσπάθησαν να απομακρυνθούν. Ο εισαγγελέας της Αιγύπτου δήλωσε ότι υπήρχαν έως και 30 ένοπλοι στη σκηνή. Ορισμένοι φορούσαν μάσκες και στολές στρατιωτικού τύπου, ενώ έφεραν σημαία του Ισλαμικού Κράτους.

Καμία ομάδα δεν έχει ακόμη αναλάβει την ευθύνη, αλλά οι μαχητές που συνδέονται με το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος βρίσκονται πίσω από πολλές θανατηφόρες επιθέσεις στην περιοχή.

Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Abdul Fattah al-Sisi είχε δεσμευθεί να απαντήσει με "ωμή βiα", μετά από συνομιλίες με αξιωματούχους ασφαλείας.

Τελικά, σύμφωνα με το BBC, o αιγυπτιακός στρατός ανέφερε ότι έχει ήδη πραγματοποιήσει αεροπορικές επιδρομές σε "τρομοκρατικούς" στόχους.