Breaking News

ΗΠΑ: Η Β.Κορέα εκτόξευσε διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο και αποτελεί παγκόσμια απειλή

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Από τα μέσα Σεπτεμβρίου είχε να εκτοξεύσει πύραυλο η Βόρεια Κορέα και το επανέλαβε την Τρίτη προκαλώντας για ακόμη μία φορά αντιδράσεις σε διεθνές επίπεδο. Ο πύραυλος, που αποτελεί την 7η δοκιμή της Πιονγκγιάνγκ, φέρεται να περιελάμβανε τρία βλήματα.

"Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο και αποτελεί παγκόσμια απειλή" δήλωσε ο υπουργός άμυνας των ΗΠΑ James Mattis. Επίσης, τόνισε ότι ο συγκεκριμένος πύραυλος πήγε ψηλότερα από οποιαδήποτε προηγούμενη εκτόξευση στο παρελθόν, που επιχείρησε η Βόρεια Κορέα.

Νωρίτερα το Πεντάγωνο ανέφερε ότι ο πύραυλος ταξίδεψε για περίπου 1.000 χιλιόμετρα, πριν πέσει στη Θάλασσα της Ιαπωνίας.

Σύμφωνα με το σάιτ του BBC, το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap μετέδωσε ότι ο πύραυλος ξεκίνησε από την πόλη Pyongsong, της επαρχίας Pyongan, ενώ αξιωματούχοι της ιαπωνικής κυβέρνησης ενημέρωσαν ότι ο πύραυλος ταξίδεψε για περίπου 50 λεπτά, αλλά δεν πέρασε πάνω από την Ιαπωνία, όπως συνέβη τις δύο προηγούμενες φορές.

Για το περιστατικό ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε λακωνικά, τη στιγμή που ο πύραυλος ήταν ακόμα στον αέρα: «Θα το φροντίσουμε». 

Ο Donald Trump  μίλησε κατόπιν με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Moon Jae-in. Αργότερα η δήλωση του Λευκού Οίκου έκανε λόγο για σοβαρή απειλή, όχι μόνο για τις ΗΠΑ, αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο.