Breaking News

Οι νικητές στον 35ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Κάθε χρόνο γιγαντώνεται ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας. Στην 35η διοργάνωση, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 12 Νοεμβρίου, 51.000 δρομείς από 101 χώρες έτρεξαν σε όλες τις αποστάσεις. Το βάθρο περίμενε τους νικητές στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του θεσμού στο Facebook, νικητής στον 35ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας ο Κενυάτης Samuel Kalalei. Στην δεύτερη θέση ο Lucas Rotich και τρίτος ο Marc Kiptoi.


Νωρίτερα είχε τερματίσει ο πρώτος αθλητής στα 5 χιλιόμετρα, Γιώργος Μιχάλης Τάσσης, εγκαινιάζοντας τους αγώνες της μέρας.


Πρώτη στον αγώνα 5 χιλιομέτρων η Rose Chelimo από το Μπαχρέιν με 16.40, κάνοντας ρεκόρ διαδρομής.

Πρώτος στον αγώνα 10 χιλιομέτρων ο Χρήστος Καλλίας με χρόνο 30.50 και ρεκόρ αγώνα. Ο Χρήστος Καλλίας ήταν και πέρσι νικητής στον αγώνα 5 χιλιομέτρων, ξανά με ρεκόρ διαδρομής.

Ιδιαίτερα χαρούμενος ο Χρήστος Καλλίας για το ρεκόρ που πέτυχε στα 10 χλμ. δήλωσε: «Όλα ήταν πολύ όμορφα, ήταν καλή η διαδρομή και είμαι πολύ χαρούμενος που έσπασα το ρεκόρ διαδρομής, όπως και πέρσι στα 5 χιλιόμετρα. Είχε κόσμο στη διαδρομή και με βοήθησε να φτάσω στο ρεκόρ και θέλω να ευχαριστήσω για τη στήριξη, τη Stoiximan.gr, τη Skechers και τον προπονητή μου Παναγιώτη Γερακό».


Πρώτη στον αγώνα 10 χιλιομέτρων η Ελευθερία Πετρουλάκη, με χρόνο 35.18, νικήτρια στον περσινό αγώνα 5 χιλιομέτρων.

Την πρόθεση της του χρόνου να πάρει μέρος στο μαραθώνιο, εξέφρασε η Ελευθερία Πετρουλάκη. «Δεν ήταν προγραμματισμένο να συμμετάσχω στον αγώνα. Τελευταία στιγμή αναγκάστηκα να πάρω μέρος στον αγώνα. Πέρυσι νίκησα στο 5άρι και εφέτος στο 10άρι είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενη», είπε και συμπλήρωσε: «Του χρόνου ή τον επόμενο χρόνο θα ήθελα να πάρω μέρος στην Αυθεντική διαδρομή του Μαραθωνίου».


Με πληροφορίες από: ΣΕΓΑΣ