Breaking News

Πέθανε ο Malcolm Young, κιθαρίστας και συνιδρυτής των AC/DC (videos+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 64 ετών ο Malcolm Young, κιθαρίστας, συνιδρυτής των AC / DC και βασικός συνθέτης των τραγουδιών τους.

Ο ίδιος μαζί με τον αδερφό του Angus ίδρυσαν το hard rock συγκρότημα το 1973, στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

Σύμφωνα με το Variety ο Malcolm Young πέθανε το Σάββατο, μετά από μακρά μάχη με την άνοια. Ήταν παντρεμένος με τη Linda Young, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά.


Το συγκρότημα, το οποίο εισήχθη στο Rock and Roll Hall of Fame το 2003, δημοσίευσε ανακοίνωση, η οποία φαίνεται ότι γράφτηκε από τον αδερφό του. Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Με βαθιά λύπη αναγκαζόμαστε να αποχαιρετίσουμε τον Malcolm Young που έφυγε από τη ζωή. Μαζί με τον Angus, ήταν ο δημιουργός και ο ιδρυτής των AC/DC. Ήταν η κινητήρια δύναμη πίσω από τη μπάντα. Ως κιθαρίστας, τραγουδοποιός και οραματιστής ήταν τελειομανής και μοναδικός άνθρωπος. Πάντα έμενε πιστός σε όσα πίστευε. Ήταν υπερήφανος για οτιδήποτε επιχειρούσε. Η αφοσίωσή του στους θαυμαστές του συγκροτήματος ήταν αξεπέραστη. Ως αδελφός του είναι δύσκολο να εκφράσω με λόγια τι σήμαινε για μένα κατά τη διάρκεια της ζωής μου. Ο δεσμός που είχαμε ήταν μοναδικός και πολύ ιδιαίτερος. Αφήνει πίσω του μια τεράστια κληρονομιά που θα μείνει για πάντα. Malcolm, τα κατάφερες καλά».



Ο Malcolm Young γεννήθηκε στις 6 Ιανουαρίου 1953 στην Γλασκώβη και ήταν το έκτο από τα οκτώ παιδιά της οικογένειάς του.

Όταν ήταν δέκα ετών η οικογένεια του μετακόμισε στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας και ο νεαρός Μάλκολμ σύντομα άφησε το σχολείο βρίσκοντας δουλειά ως συντηρητής μηχανών για μία εταιρεία γυναικείων εσωpoύχων.

Ξεκίνησε να παίζει ακουστική κιθάρα όσο ήταν μαθητής, μεταβαίνοντας σύντομα στην ηλεκτρική κιθάρα με την βοήθεια του μεγαλύτερου αδελφού του, Τζορτζ. Το 1971, έγινε μέλος των Αυστραλών Velvet Underground και το 1973 συμμετείχε στο πρότζεκτ του Τζορτζ Γιανγκ και του Χάρι Βάντα με την ονομασία Marcus Hook Roll Band. Η εμπειρία του αυτή οδήγησε τον Γιανγκ στο να σχηματίσει ένα νέο συγκρότημα μαζί με τον μικρότερο αδελφό του, Άνγκους.


Το νεοσύστατο σχήμα έδωσε την πρώτη του συναυλία με την ονομασία AC/DC, στο κλαμπ "Chequers" του Σίδνεϊ στις 31 Δεκεμβρίου 1973. Το 1974, το συγκρότημα περιόδευσε σε ολόκληρη την Αυστραλία με τον Ντέιβ Έβανς στα φωνητικά και μετακόμισε στην Μεγάλη Βρετανία το 1976. Μετά την ηχογράφηση των δίσκων "Let There Be Rock" (1977), "Powerage" (1978) και του ζωντανά ηχογραφημένου "If You Want Blood (You Got It)" (1978), οι AC/DC έφτασαν σε υψηλά επίπεδα δημοτικότητας με το άλμπουμ "Highway To Hell" του 1979.

Μετά τον θάνατο του τραγουδιστή Μπον Σκοτ, το συγκρότημα ηχογράφησε το πιο επιτυχημένο του άλμπουμ, "Back In Black", το 1980 με τον Μπράιαν Τζόνσον να αναλαμβάνει το μικρόφωνο. Οι AC/DC έφθασαν να θεωρούνται ένα από τα σπουδαιότερα ονόματα της hard rock μουσικής σκηνής, με πωλήσεις δίσκων οι οποίες αγγίζουν τα 200 εκατομμύρια παγκοσμίως.



Ο Γιανγκ απουσίασε από την περιοδεία για την προώθηση του δίσκου "Blow Up Your Video" με σκοπό να αντιμετωπίσει το πρόβλημα αλκοολισμού του. Κατά την απουσία του, την θέση του πήρε ο ανηψιός του, Στίβι Γιανγκ, κάτι που επαναλήφθηκε το 2014, όταν ανακοινώθηκε ότι ο Μάλκολμ Γιανγκ είναι άρρωστος και θα αναγκαζόταν να σταματήσει να παίζει με το συγκρότημα.

Οι φήμες περί διάλυσης του συγκροτήματος δεν επαληθεύτηκαν και οι AC/DC ηχογράφησαν ένα νέο άλμπουμ με τον Στίβι Γιανγκ στην ρυθμική κιθάρα.

Πληροφορίες από: Variety - wikipedia