Breaking News

Αυξήθηκαν δραματικά οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό στα σύνορα Ιράν - Ιράκ (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ένας ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,3 της κλίμακας Ρίχτερ συγκλόνισε τη βόρεια συνοριακή περιοχή μεταξύ Ιράν και Ιράκ, μετά τις 8 το βράδυ της Κυριακής (ώρα Ελλάδας).

Οι νεκροί είναι πλέον περισσότεροι από 400, σύμφωνα με το σάιτ του BBC, που κάνει λόγο και για πάνω από 7.000 τραυματίες.

Ο σεισμός σημειώθηκε περίπου 30 χλμ νοτιοδυτικά της πόλης Halabja, κοντά στα βορειοανατολικά σύνορα με το Ιράν, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο, ενώ έγινε αισθητός σε Τουρκία, Ισραήλ και Κουβέιτ.


Η μεγάλη πλειοψηφία των νεκρών είναι από το Ιράν, με τους περισσότερους να αναφέρονται στη δυτική ιρανική επαρχία Kermanshah. Τα περισσότερα θύματα είναι στην πόλη Sarpol-e Zahab, της επαρχίας Kermanshah, περίπου 15 χιλιόμετρα από τα σύνορα, σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι IRINN. Σοβαρές ζημιές υπέστη το νοσοκομείο της πόλης.



Επίσης, στο Ιράν αναφέρθηκαν ζημιές σε τουλάχιστον 8 χωριά, όπως και προβλήματα ηλεκτροδότησης και τηλεπικοινωνιών, ενώ το έργο των ομάδων διάσωσης έγινε δυσκολότερο λόγω κατολισθήσεων.


Τουλάχιστον 9 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Ιράκ, όπου οι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας, Βαγδάτης.

Τις πιο εκτεταμένες ζημιές στο Ιράκ υπέστη η πόλη Darbandikhan, 75 χλμ ανατολικά της πόλης Sulaimaniyah, στην περιφέρεια του Κουρδιστάν.