Breaking News

Έφη Αχτσιόγλου: Ανακοίνωσε έκτακτο επίδομα 400 ευρώ σε νέους ανέργους (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Στην ΕΡΤ1 μίλησε σήμερα σε ζωντανή σύνδεση η Έφη Αχτσιόγλου, που αναφέρθηκε στο κοινωνικό μέρισμα, ενώ δήλωσε ότι το επόμενο διάστημα σχεδιάζεται παρέμβαση με στόχο την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων.

Συγκεκριμένα η υπουργός τόνισε ότι η αρχή θα γίνει τις επόμενες ημέρες, με τη χορήγηση από το υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ενός εφάπαξ επιδόματος «νεανικής αλληλεγγύης», ύψους 400 ευρώ, που θα δοθεί σε κάθε άνεργο εγγεγραμμένο στον ΟΑΕΔ, ηλικίας 18 έως 24 ετών. Η καταβολή του ποσού θα γίνει μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Οι άνεργοι νέοι για να λάβουν το επίδομα των 400 ευρώ θα πρέπει να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους και του τραπεζικού τους λογαριασμού (ΙΒΑΝ). Η διαδικασία επικαιροποίησης θα πρέπει να γίνει μέχρι την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου, επισήμανε η Έφη Αχτσιόγλου.

Να σημειωθεί ότι ο ΟΑΕΔ έθεσε πρόσφατα σε λειτουργία πιλοτική εφαρμογή, με σκοπό την σταδιακή επικαιροποίηση στοιχείων των εγγεγραμμένων ανέργων. Στο πλαίσιο της εφαρμογής αυτής καλεί τους ανέργους, που κατά την 31/10/2017 διέθεταν ενεργό δελτίο ανεργίας και η ηλικία τους ήταν 18 - 24 ετών, να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους. Οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν την πιλοτική εφαρμογή στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, www.oaed.gr

Δείτε το βίντεο.