Breaking News

Πέθανε ο «Γάλλος Elvis», ο θρυλικός Johnny Hallyday (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών ο θρυλικός τραγουδιστής και ηθοποιός Johnny Hallyday, ο οποίος ήταν ο πρώτος Γάλλος τραγουδιστής που διέδωσε τη rock 'n' roll μουσική στη χώρα του, δημοσιεύει το Variety που επικαλείται το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP. Πέθανε στο Παρίσι, μετά από μάχη με τον καρκίνο των πνευμόνων.

Ο Hallyday μετρά 18 πλατινένια άλμπουμ, ενώ πούλησε πάνω από 110 εκατομμύρια δίσκους κατά τη διάρκεια της μουσικής σταδιοδρομίας του, που εκτείνεται σε περισσότερο από μισό αιώνα.

Το πραγματικό όνομά του ήταν Ζαν-Φιλίπ Σμετ. Γεννήθηκε στο Παρίσι από Γαλλίδα μητέρα και Βέλγο πατέρα στις 5 Ιουνίου 1943. Οι γονείς του χώρισαν όταν ήταν ακόμη παιδί. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1959, ενώ το πρώτο του άλμπουμ "Hello! Johnny" κυκλοφόρησε το 1960. 

Το επόμενο έτος εμφανίστηκε στο πρώτο φεστιβάλ ροκ της Γαλλίας στο Palais des Sports του Παρισιού, ωστόσο η μεγάλη επίδραση που είχε στον κόσμο έφερε απαγόρευση των rock 'n' roll παραστάσεων για αρκετούς μήνες. Την εποχή εκείνη θεωρήθηκε από τα μέσα ως ο "Γάλλος Έλβις Πρίσλεϊ".  Είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει το 1966, ενώ είχε καταρρεύσει στη σκηνή το 1986. Κατά τη διάρκεια τουρνέ το 1973 εμφανίστηκε και στην Ελλάδα. 

Μεταξύ των ταινιών που πρωταγωνίστησε, ξεχωρίζει η ταινία "The Man on the Train - L'homme du train" (2002).

Αφήνει πίσω του τη σύζυγό του Laeticia και τις δύο υιοθετημένες κόρες τους, Jade και Joy, το γιο του David από τον πρώτο γάμο του με την τραγουδίστρια Sylvie Vartan και την κόρη του Laura Smet από τη σχέση του με την ηθοποιό Nathalie Baye.