Breaking News

Αυτό είναι πλέον το πιο απότομο τελεφερίκ στον κόσμο (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το πιο απότομο τελεφερίκ στον κόσμο βρίσκεται στις Ελβετικές Άλπεις. Χρειάστηκε 14 χρόνια για να κατασκευαστεί και αντικατέστησε το παλιότερο που λειτουργούσε από το 1933.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, το τελεφερίκ Stoos Bahn εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Παρασκευής 15 Δεκεμβρίου από την Πρόεδρο της Ελβετίας Doris Leuthard.

Το έργο των 52 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (52,6 εκατομμύρια δολάρια) είναι προσβάσιμο στο κοινό από την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου.


Οι καμπίνες, που θυμίζουν βαρέλια μπίρας, διαθέτουν σύστημα ρύθμισης της οριζόντιας κλίσης που επιτρέπει στους επιβαίνοντες να παραμένουν σε οριζόντια θέση για μία διαδρομή 1.720 μέτρων, σε υψόμετρο 1.300 μέτρων.

Το ταξίδι, που ενώνει την πόλη Schwyz με το ορεινό χωριό Stoos, διαρκεί περίπου 4 λεπτά, ενώ η κλίση σε ορισμένα σημεία φτάνει στο 110%, σπάζοντας το ρεκόρ που κατείχε το "The Gelmerbahn" στη Βέρνη, επίσης στην Ελβετία, που έχει κλίση 106%.


«Μετά από 14 χρόνια σχεδιασμού και κατασκευής, όλοι είναι πολύ περήφανοι γι' αυτό», δήλωσε ο Ivan Steiner, εκπρόσωπος του τελεφερίκ.

Στον τερματισμό της διαδρομής, το πλησιέστερο ξενοδοχείο είναι το εκπληκτικό "Kempinski Grand Hotel des Bains".


Δείτε το σχετικό βίντεο του Euronews.