Breaking News

Απεργία 15 Ιανουαρίου: Χωρίς Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ, Λεωφορεία και Τρόλεϊ - Ποιοι απεργούν

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Με αφορμή την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή το απόγευμα της Δευτέρας 15 Ιανουαρίου, εργαζόμενοι από διάφορους τομείς της χώρας θα προχωρήσουν σήμερα σε κινητοποιήσεις και στάσεις εργασίας. Δείτε αναλυτικά:

Μέσα μαζικής μεταφοράς

Τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθούν 24ωρες απεργίες σε Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ, Λεωφορεία και στα Τρόλεϊ. Κανονικά αναμένεται να πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του Προαστιακού.

Λόγω της απεργίας σε όλα τα μέσα του ΟΑΣΑ δεν θα ισχύει ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας και η κίνηση στους λεωφορειόδρομους θα είναι ελεύθερη.

Σχολεία

• Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. (Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας) εκτιμώντας την ανάγκη της ευρείας και δυναμικής συμμετοχής των εκπαιδευτικών στις κινητοποιήσεις που έχει αποφασίσει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. (στάση Εργασίας σε όλο το Δημόσιο από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου) αποφασίζει την κήρυξη 4ωρης διευκολυντικής στάσης εργασίας επιπλέον της στάσης εργασίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα. Για την Αθήνα η συγκέντρωση πραγματοποιείται στην πλατεία Κλαυθμώνος ώρα 12:30μμ και ακολουθεί πορεία προς τη Βουλή.

ΟΛΜΕ (Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης): Ύστερα από ερωτήματά σας και κατόπιν επικοινωνίας με την ΕΕ της ΑΔΕΔΥ εξυπακούεται ότι η 3ωρη στάση της ΑΔΕΔΥ που αφορά όλο το Δημόσιο και αναφέρεται στις 3 τελευταίες ώρες του εργασιακού ωραρίου του Δημοσίου εξειδικεύεται ανάλογα και στο χώρο της εκπαίδευσης και αφορά τις 3 τελευταίες ώρες του εργασιακού ωραρίου των εκπαιδευτικών. Άρα η 3ωρη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ για το χώρο της εκπαίδευσης αφορά το χρονικό διάστημα μεταξύ 11.00 π.μ. έως 2 μ.μ.

Νοσοκομεία

• Η Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ προκηρύσσει 3ωρη Στάση Εργασίας την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018 από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου. Συμμετέχει στην Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ ώρα 12:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος και στα άλλα Συλλαλητήρια που οργανώνει σε όλη τη χώρα, με αίτημα την απόσυρση του βάρβαρου, αντιλαϊκού πολυνομοσχεδίου που περιλαμβάνει τα προαπαιτούμενα της 3ης Αξιολόγησης.

Α.Δ.Ε.Δ.Υ. - ΓΣΕΕ 

• Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., με αφορμή την ψήφιση τη Δευτέρα, 15 του Γενάρη, από τη Βουλή, του πολυνομοσχεδίου, που περιλαμβάνει τα 70 προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης, μεταξύ των οποίων ο περιορισμός του δικαιώματος στην απεργία με την εισαγωγή που 50%+1, οι πλειστηριασμοί για χρέη προς το Δημόσιο από 500 ευρώ και πάνω, το υποχρεωτικό 30ωρο στην εκπαίδευση και οι συγχωνεύσεις σχολείων, η επανεξέταση των ανθυγιεινών επαγγελμάτων στο Δημόσιο με στόχο τον περιορισμό των δικαιούχων κατά 70.000 κλπ, κηρύσσει

Στάση Εργασίας σε όλο το Δημόσιο τη Δευτέρα, 15 του Γενάρη 2018, από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου. Ταυτόχρονα, οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:30μμ την ίδια μέρα στην Πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να πάρουν μαζικά μέρος στις συγκεντρώσεις και στα συλλαλητήρια που θα διοργανωθούν την ίδια μέρα σε όλη τη χώρα, με αιτήματα:

1. Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία

2. Να μην ψηφιστούν τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης

• Η ΓΣΕΕ καλεί σε συσπείρωση όλους τους εργαζόμενους σε μαζική και ενωτική συμμετοχή στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου στις 5 το απόγευμα στο Σύνταγμα. 

Δικηγόροι

Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας αποφάσισε την αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους τη Δευτέρα, 15.1.2018, ημέρα ψήφισης του Πολυνοσχεδίου.

Δικαστές

Το Δ.Σ. της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων αποφάσισε κατά την συνεδρίαση της 9ης Ιανουαρίου 2018 την αποχή των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών από τις συνεδριάσεις των Δικαστηρίων της Χώρας (πολιτικών και ποινικών) ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάθεση του νομοσχεδίου για την ιδιωτική διαμεσολάβηση το οποίο πλήττει την συνταγματικά κατοχυρωμένη ελεύθερη πρόσβαση του πολίτη στη Δικαιοσύνη. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να τηρήσουν την απόφαση του Δ.Σ. και να απέχουν από τα καθήκοντά τους την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018 από ώρα 09.00’ έως 11.00’ ενημερώνοντας τους παρευρισκόμενους διαδίκους και δικηγόρους για τον λόγο της αποχής.