Breaking News

Ντάισελμπλουμ: Αποθεώνει τον Τσίπρα και δεν ξεχνά τον... Βαρουφάκη (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Λίγο πριν να παραδώσει και τυπικά τη θέση του Προέδρου του Eurogroup στον Πορτογάλο Μάριο Σεντένο, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ δεν ξέχασε τον πρώην Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Σε ομιλία του στο Λονδίνο, ο Ντάισελμπλουμ εκθείασε την ελληνική κυβέρνηση, ενώ αποκάλυψε ότι είχε απαιτήσει από τον Αλέξη Τσίπρα να απομακρύνει τον Βαρουφάκη.

«Πριν από λίγο καιρό μου είχε δώσει ένας Έλληνας φίλος μου ένα μπουκάλι ούζο,που βρίσκεται στο γραφείο μου. Θα παραμείνει κλειστό. Τον Αύγουστο, την ημέρα που η Ελλάδα θα βγει από το πρόγραμμα, αυτό το μπουκάλι ούζο θα αδειάσει. Οι άνθρωποι με τους οποίους δουλεύουμε τώρα, ο υπουργών Οικονομικών και ο πρωθυπουργός είναι πολύ αφοσιωμένοι - ειδικά μετά την κρίση του 2015 - στο να ξαναφέρουν την Ελλάδα, οικονομικά και πολιτικά, στην καρδιά της Ευρώπης» είπε.

«Μετά από το Eurogroup της Ρίγας είχα τηλεφωνήσει στον Αλέξη Τσίπρα και του εξήγησα την κατάσταση. Του είπα: "Η εμπιστοσύνη στο Eurogroup ανάμεσα στους υπουργούς και τον δικό σου υπουργό είναι στα τάρταρα. Δεν μπορώ να δω πώς θα καταφέρω να προχωρήσω συμφωνίες και να γίνουν συμβιβασμοί". Και του ζήτησα να τακτοποιήσει το θέμα... και το τακτοποίησε»  πρόσθεσε ειρωνικά, αναφερόμενος στον Βαρουφάκη και προκαλώντας τα γέλια του κοινού στην αίθουσα.

Από την πλευρά του ο Βαρουφάκης απάντησε μέσω Twitter: «Ο αποχωρών (μετά την "απόλυσή" του από τους Ολλανδούς) υπάλληλος του κ. Σόιμπλε έδωσε εύσημα στις μαζορέτες του αφεντικού του για το πραξικόπημα εναντίον της Ελληνικής Άνοιξης. Καλή σταδιοδρομία Γερούν στον ESM, υπό τον έτερο υπάλληλο Σόιμπλε».


Δείτε το βίντεο από το δελτίο του ΣΚΑΪ.