Breaking News

Εκπρόσωπος ΑΝΕΛ: «Όποιον όρο θέλουν, εκτός από το όνομα Μακεδονία» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Χθες ο Πάνος Καμμένος δημοσίευσε στο Twitter χάρτη της Γιουγκοσλαβίας του 1937, γράφοντας «Επίσημος χάρτης της Γιουγκοσλαβίας του 1937 με τα Σκόπια Βαρντάσκα».

Η Μανταλένα Παπαδοπούλου, εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, μίλησε σήμερα στον ΣΚΑΪ, επαναλαμβάνοντας τη θέση του κόμματος: «Όχι στη χρήση του ονόματος Μακεδονία ή παραγώγου του».

Ο Μάθιου Νίμιτς, ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, δήλωσε σε συνέντευξη που προβλήθηκε χθες στον Ant1: «Αυτή τη στιγμή το όνομα της χώρας στον ΟΗΕ είναι Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Οπότε ο όρος Μακεδονία περιλαμβάνεται στο όνομα τώρα στον ΟΗΕ και αναγνωρίζεται από την Ελλάδα με αυτό το όνομα».

Τι θα συμβεί αν ο όρος Μακεδονία χρησιμοποιηθεί στο όνομα των Σκοπίων; Θα αποχωρήσουν οι ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση; «Ας δούμε πώς θα εξελιχθεί η διαπράγματευση. Είναι πάρα πολύ νωρίς για να δούμε τα αποτελέσματα. Έχουμε 5 μήνες σχεδόν μπροστά μας. Ας είμαστε αισιόδοξοι ότι θα μπορέσουμε να έχουμε θετικά αποτελέσματα. Εμπιστευόμαστε τον κ. Κοτζιά και θα αναμείνουμε τα αποτελέσματα» απάντησε η Μανταλένα Παπαδοπούλου.

Και πρόσθεσε: «Τα Σκόπια είχαν την ονομασία Βαρντάσκα πριν από το 1944. Ας χρησιμοποιήσουν όποιον όρο θέλουν, εκτός από το όνομα Μακεδονία».