Breaking News

Eurovision 2018: Έγινε η κλήρωση στη Λισαβόνα - Πότε διαγωνίζονται Ελλάδα και Κύπρος

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο της Λισαβόνας η κλήρωση, σχετικά με τη σειρά που θα εμφανιστούν οι χώρες το Μάιο στη Eurovision.

Όπως αναφέρει το επίσημο σάιτ της διοργάνωσης, στο φετινό διαγωνισμό τραγουδιού θα συμμετέχουν 43 χώρες. Οι έξι θα περάσουν απευθείας στον τελικό: οι Big-5 (Ιταλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Γαλλία) και η διοργανώτρια Πορτογαλία.

Οι 37 χώρες κατανεμήθηκαν σε 6 γκρουπ κατά την κλήρωση, σύμφωνα με παλαιότερες βαθμολογίες στους τελευταίους 12 διαγωνισμούς, έτσι ώστε να περιοριστεί όσο γίνεται η ανταλλαγή ψήφων μεταξύ γειτονικών χωρών. Τα 6 γκρουπ, που μπήκαν στην κλήρωση:

• Αλβανία, Κροατία, ΠΓΔΜ, Μαυροβούνιο, Σερβία, Σλοβενία, Ελβετία
• Δανία, Φινλανδία, Ισλανδία, Ιρλανδία, Νορβηγία, Σουηδία
• Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Λευκορωσία, Γεωργία, Ρωσία, Ουκρανία
• Βουλγαρία, Κύπρος, Ελλάδα, Ουγγαρία, Μολδαβία, Ρουμανία
• Αυστραλία, Αυστρία, Τσεχία, Ισραήλ, Μάλτα, Σαν Μαρίνο
• Βέλγιο, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Ολλανδία, Πολωνία

Από την κλήρωσε προέκυψε ότι η Ελλάδα και η Κύπρος θα εμφανιστούν στον 1ο ημιτελικό της 8ης Μαΐου, στο δεύτερο μισό της βραδιάς.

Στον  πρώτο ημιτελικό στις 8ης Μαΐου θα εμφανιστούν οι συμμετέχοντες από 19 χώρες, ενώ στον δεύτερο της 10ης Μαΐου θα ανεβούν στη σκηνή 18 εκπρόσωποι.

Η ακριβής σειρά εμφάνισης των χωρών θα καθοριστεί λίγο πριν την έναρξη του διαγωνισμού. Ο μεγάλος τελικός θα διεξαχθεί στις 12 Μαΐου.

Πατήστε πάνω στους πίνακες για μεγέθυνση (Οι χώρες σε κάθε στήλη αναφέρονται με αλφαβητική σειρά):