Breaking News

Ιαπωνία: Νεκρός και τραυματίες από έκρηξη ηφαιστείου κοντά σε χιονοδρομικό κέντρο (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ένας Ιάπωνας στρατιώτης σκοτώθηκε σε χιονοδρομικό κέντρο στην κεντρική Ιαπωνία, από χιονοστιβάδα που πιθανώς προκλήθηκε από μία ηφαιστειακή έκρηξη. Τουλάχιστον ακόμη 11 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους κάποιοι σε σοβαρή κατάσταση, μεταδίδει το σάιτ του BBC. Η Daily Mail κάνει λόγο για 16 τραυματίες.

Ο άνδρας που έχασε τη ζωή του ήταν ένας από τους έξι στρατιωτικούς που συμμετείχαν σε μια άσκηση στην περιοχή, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Itunori Onodera. 

Πολλοί από τους τραυματίες επλήγησαν από πτώση βράχων. Επίσης, τουλάχιστον 78 σκιέρ ήταν ακόμα παγιδευμένοι σε ένα κατάλυμα στην κορυφή του βουνού μέχρι το απόγευμα της Τρίτης, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο.

Η έκρηξη φέρεται να εκτόξευσε βράχια σε μια περιοχή εύρους μεγαλύτερη τους 1 χιλιόμετρου, κοντά στην πόλη Kusatsu.

Το ηφαίστειο Kusatsu-Shirane, 150 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Τόκιο, εξερράγη την Τρίτη, ωστόσο οι αρμόδιες αρχές εξακολουθούν να ερευνούν εάν προκάλεσε τη χιονοστιβάδα.

Σημειώνεται ότι το όρος Kusatsu-Shirane είναι ένα ενεργό ηφαίστειο, ύψους 2.160 μέτρων. Ονομάζεται Kusatsu-Shirane για να διαφοροποιηθεί από το όρος Nikko-Shirane στην άλλη πλευρά του νομού Gunma.


Όπως επισημαίνει το BBC, η μετεωρολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας προειδοποίησε τους ανθρώπους να μην ανεβαίνουν στο βουνό, τονίζοντας ότι υπάρχει ακόμη το ενδεχόμενο περαιτέρω εκρήξεων.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας στο χιονοδρομικό κέντρο δήλωσε στο NHK: «Υπήρξε αυτή η τεράστια έκρηξη και ακολούθησε ένας μεγάλος όγκος μαύρου καπνού στην κορυφή του βουνού»

«Μας είπαν να εκκενώσουμε το χώρο 30 λεπτά αργότερα» δήλωσε ένας άλλος σκιέρ.