Breaking News

«Time's Up»: Η νέα αντίδραση των γυναικών του Χόλιγουντ, μετά το #MeToo

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Μετά από τις πολυάριθμες κατηγορίες εναντίον του παραγωγού ταινιών Harvey Weinstein, για σeξουαλική παpενόχληση και επίθεση σε γυναίκες, το Χόλιγουντ αντέδρασε. Οι γυναίκες ηθοποιοί υψώνουν ανάστημα και δυναμώνουν τη φωνή τους για όσα εδώ και χρόνια αποτελούσαν, ίσως, "καλά κρυμμένα μυστικά".

Πρωτοστάτησε το παγκόσμιο κίνημα, που ξεκίνησε από γυναίκες από τον καλλιτεχνικό χώρο στις ΗΠΑ, που έχουν πέσει θύματα σeξoυαλικήs παρεvόχλησηs ή κακoπoiησηs, οι οποίες ένωσαν τις δυνάμεις τους χρησιμοποιώντας στο Twitter το hashtag #MeToo (Κι εγώ επίσης).

Τώρα, σύμφωνα με το σάιτ του BBC, περισσότερες από 300 γυναίκες ηθοποιοί, σεναριογράφοι και σκηνοθέτριες έχουν ξεκινήσει ένα πρότζεκτ για την καταπολέμηση της σeξουαλικήs παpενόχλησηs στη βιομηχανία του κινηματογράφου, αλλά και σε άλλους χώρους εργασίας.

Η ανακοίνωση της πρωτοβουλίας, η οποία ονομάζεται «Time's Up», δημοσιεύτηκε στους New York Times. Το ταμείο του πρότζεκτ θα χρηματοδοτεί τη νομική υποστήριξη των γυναικών που πέφτουν θύματα παpενόχλησηs στην εργασία τους.

Το πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σε όσες γυναίκες αδυνατούν να καλύψουν τα νομικά έξοδα για να υπερασπιστούν τον εαυτό τους.

Στην επιστολή γίνεται λόγος για μια «ενιαία έκκληση για αλλαγή από τις γυναίκες της ψυχαγωγίας προς τις γυναίκες σε κάθε εργασία», ενώ επισημαίνεται: «Πολλές φορές η παpενόχληση συνεχίζεται επειδή οι δράστες και οι εργοδότες δεν πληρώνουν ποτέ τις συνέπειες των πράξεων τους».

Η εκστρατεία, η οποία υποστηρίζεται από εκατοντάδες ηθοποιούς, όπως η Natalie Portman, η Reese Witherspoon, η Cate Blanchett, η Eva Longoria και η Emma Stone, έχει ήδη συγκεντρώσει τα 13 εκατ. δολάρια, από τα 15 εκατ. δολάρια που είναι ο τελικός στόχος.