Breaking News

Η στιγμή του ισχυρού σεισμού στο Μεξικό και η απίστευτη τραγωδία με τη συντριβή του ελικοπτέρου (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Στα 7,2 Ρίχτερ επανεκτιμήθηκε τελικά ο ισχυρός σεισμός που έπληξε την Παρασκευή το νοτιοδυτικό Μεξικό, κοντά στην πόλη Pinotepa de Don Luis της πολιτείας Oaxaca.

Σύμφωνα με το BBC, που επικαλείται το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο, ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 24,6 χιλιόμετρα. Αν και κάποια κτίρια υπέστησαν ζημιές, δεν υπάρχουν υπάρχουν αναφορές για θύματα.

Περίπου 100.000 άνθρωποι βρέθηκαν χωρίς παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ κτίρια ταρακουνήθηκαν μέχρι και την πρωτεύουσα του Μεξικού, που απέχει περίπου 350 χιλιόμετρα.


Λίγο αργότερα σημειώθηκε μια αναπάντεχη τραγωδία, όταν συνετρίβη ένα ελικόπτερο που μετέφερε τον υπουργό Εσωτερικών, Alfonso Navarrete και τον κυβερνήτη της Oaxaca, Alejandro Murat.

Και οι δύο τραυματίστηκαν ελαφρά, ωστόσο έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι κατά την πρόσκρουση του ελικοπτέρου στο έδαφος. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για βλάβη στο ελικόπτερο.

Δείτε στο βίντεο του Euronews πλάνα από τη στιγμή του σεισμού. Το πρωινό ρεπορτάζ του καναλιού αναφέρει 7,5 Ρίχτερ, που ήταν η αρχική εκτίμηση του σεισμού.