Breaking News

Νύχτα έντασης στα Ίμια - Τουρκική ακταιωρός εμβόλισε σκάφος του ελληνικού λιμενικού - Απειλές από Ερντογάν (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Νύχτα έντασης ήταν η χθεσινή στα Ίμια. Περίπου τα μεσάνυχτα σημειώθηκε πολύ σοβαρό περιστατικό, όταν τουρκική ακταιωρός εμβόλισε σκάφος του ελληνικού λιμενικού, προκαλώντας του αρκετές ζημιές, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.

Η κατάσταση δείχνει να οδεύει προς κλιμάκωση από τη πλευρά της Τουρκίας, καθώς κατά τη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν και παραβιάσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο ανατολικά της Ρόδου, από ελικόπτερα που συμμετέχουν σε αεροναυτική άσκηση.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το Star, το σκάφος του λιμενικού φέρεται να ήταν ακίνητο στην περιοχή των Ιμίων και παρακολουθούσε χωρίς να προκαλέσει τους Τούρκους, όταν ξαφνικά το εμβόλισε η τουρκική ακταιωρός.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, λίγες ώρες μετά το επεισόδιο ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απηύθυνε σήμερα ξεκάθαρη απειλή προς την ελληνική πλευρά. Συγκεκριμένα, απευθυνόμενος σε στελέχη του κόμματός του στην Άγκυρα, δήλωσε:

«Προειδοποιούμε αυτούς που ξεπερνούν τα όρια στην Κύπρο και στο Αιγαίο να μην κάνουν το λάθος βήμα. Κανείς να μην νομίζει ότι μας διαφεύγουν οι ευκαιριακές πρωτοβουλίες σε σχέση με τις βραχονησίδες στο Αιγαίο και οι έρευνες φυσικού αερίου στα ανοιχτά της Κύπρου». Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «τουρκικά πολεμικά πλοία παρατηρούν τις εξελίξεις στην περιοχή».

Δείτε όσα ειπώθηκαν στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" του Ant1.