Breaking News

Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων: «Πολύ περισσότερος κόσμος από 140.000» (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Στην εκτίμηση της ΕΛ.ΑΣ, αλλά και στο βίντεο drone που έδωσε στη δημοσιότητα, για το πλήθος που συμμετείχε στο χθεσινό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην πλατεία Συντάγματος, αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), σε επικοινωνία του με την εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη.

Η αστυνομία έκανε λόγο για 140.000 κόσμο, ενώ οι διοργανωτές εκτιμούν ότι το πλήθος ξεπέρασε το 1,5 εκατομμύριο. Να σημειωθεί ότι το βίντεο της ΕΛ.ΑΣ. δεν αναγράφει την ώρα που καταγράφηκε.

Ο Θεόφιλος Παπαδάκης δήλωσε, μεταξύ άλλων, στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα".

«Η Ελληνική Αστυνομία δεν πρέπει να μπαίνει πραγματογνώμονας για το πόσα άτομα πηγαίνουν σε μία ειρηνική διαδήλωση. Αυτό συμβαίνει σπάνια, έγινε και στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης. 

Είναι πασιφανές ότι ήταν πολύ περισσότερος κόσμος από 140.000. Το βίντεο είναι από τα πρώτα λεπτά έναρξης του συλλαλητηρίου, όταν ακόμα ο κόσμος πήγαινε. 

Η ώρα δεν αναγράφεται, αλλά δεν ξέρω αν αυτό είναι εσκεμμένο ή λόγω τεχνικής βλάβης.

Σκεφτείτε ένα ή δύο γήπεδα ΟΑΚΑ, γεμάτα κόσμο, που χωράνε 60-70.000 το καθένα. Είναι αυτή η εικόνα μόνο δύο γήπεδα ΟΑΚΑ; Εγώ βλέπω δεκάδες γήπεδα ΟΑΚΑ».


Ανάλογη είναι και η ανάρτηση του προέδρου της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρη Γερακαράκου, στο Facebook: «Δηλαδή όλο αυτό ισούται με δύο ΟΑΚΑ ...??? Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να ακυρώνει τον αγώνα χιλιάδων Αστυνομικών που από το πρωί εργάζονται για να μπορεί ο Λαός να εκφραστεί με ασφάλεια.»