Breaking News

Σπυράκη: «Βατερλό για την κυβερνητική πλειοψηφία η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η ενημέρωση των Πολιτικών Συντακτών από την Εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, για τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, τις δηλώσεις Καμμένου σχετικά με το Σκοπιανό, την πρόταση Εξεταστικής σχετικά με το σκάνδαλο Καμμένου​, τη συνάντηση Μέρκελ - Ζάεφ, τη λειτουργία της Προκαταρκτικής Επιτροπής, το ενδεχόμενο να ζητήσει ο Πρόεδρος της ΝΔ συναντήσεις με Πολιτικούς Αρχηγούς, την προειδοποίηση Α. Σαμαρά ότι ο κ. Τσίπρας θα λογοδοτήσει και την αναβάθμιση από τον Moody’s. Οι δηλώσεις της, όπως αναφέρονται στην ανακοίνωση της ΝΔ:

Για τη συζήτηση στη Βουλή

Η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή εξελίχθηκε σε Βατερλό για την κυβερνητική πλειοψηφία. Οι κατήγοροι έγιναν τελικά κατηγορούμενοι και η επιχείρηση ποινικής δίωξης των αντιπάλων είναι προφανές ότι δεν ήταν τίποτε άλλο από πολιτική δίωξη. Προειδοποιούμε την Κυβέρνηση να μην κλείσει άρον – άρον την Προκαταρκτική Επιτροπή, όπως ήδη έχει προαναγγείλει ο κ. Τσίπρας. Για τη Νέα Δημοκρατία είναι αδιαπραγμάτευτος όρος ενώπιον της Προκαταρκτικής Επιτροπής να εξεταστούν κατά αντιπαράσταση οι μάρτυρες με τα πολιτικά πρόσωπα, τα οποία έχουν παραπεμφθεί.

Για τις δηλώσεις Καμμένου σχετικά με το Σκοπιανό

Θυμίζω ότι ο κ. Καμμένος δήλωσε επί λέξη: Διαφωνώ με τους χειρισμούς της Κυβέρνησης στο Σκοπιανό και θα κάνω τα πάντα για να μη δοθεί το όνομα «Μακεδονία». Η Νέα Δημοκρατία ερωτά τον κ. Καμμένο: Θα ρίξει την Κυβέρνηση; Η Νέα Δημοκρατία ερωτά τον κ. Τσίπρα: Προσέρχεται στη Σύνοδο Κορυφής και στη συνάντηση με την Καγκελάριο Μέρκελ ως πρωθυπουργός ή ως επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ;

Για την πρόταση Εξεταστικής σχετικά με το σκάνδαλο Καμμένου

Όπως ξέρετε, έχει προσέλθει στην Εισαγγελέα διαφθοράς για να καταθέσει ένας πολύ κρίσιμος μάρτυρας, ο κ. Βασίλης Παπαδόπουλος. Ως εκ τούτου, περιμένουμε να αποτυπωθεί η πορεία αυτής της υπόθεσης, προκειμένου να κινηθούμε ανάλογα.

Για τη συνάντηση Μέρκελ – Ζάεφ

Εν μέσω διαπραγμάτευσης την ευθύνη της οποίας έχει εξ ολοκλήρου η Κυβέρνηση δεν είναι καθόλου χρήσιμο η Γερμανίδα Καγκελάριος να μη χρησιμοποιεί την προσωρινή ονομασία της γειτονικής χώρας στον Ο.Η.Ε. - όπως αυτή υπάρχει και σε όλα τα επίσημα έγγραφα της Ε.Ε. - και να αποκαλεί τον κ. Ζάεφ «Μακεδόνα» πρωθυπουργό. Ειλικρινά απορούμε γιατί η Κυβέρνηση δεν έχει σχολιάσει ως τώρα αυτό το γεγονός.

Για τη λειτουργία της Προκαταρκτικής Επιτροπής

Για εμάς είναι απαραίτητο να κληθούν οι μάρτυρες οι οποίοι αναφέρονται στη δικογραφία. Και αυτό μπορεί να γίνει είτε ως μάρτυρες με ονοματεπώνυμο, είτε ως «προστατευόμενοι μάρτυρες». Ένα καθεστώς το οποίο δεν αναγνωρίζουμε για λόγους προφανείς. Υπενθυμίζω ότι ο Αντιεισαγγελέας διαφθοράς έδωσε καθεστώς προστασίας στους εν λόγω μάρτυρες 5 μέρες μετά τη διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή. 

Η δικογραφία διαβιβάστηκε στις 5 Φεβρουαρίου και ο αρμόδιος Αντιεισαγγελέας έδωσε την έγκρισή του για καθεστώς προστασίας μαρτύρων στις 9 Φεβρουαρίου. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση εμείς θέλουμε να εξεταστούν οι μάρτυρες είτε ως εντός εισαγωγικών «προστατευόμενοι» είτε ως μάρτυρες με ονοματεπώνυμο.

Για το ενδεχόμενο να ζητήσει ο Πρόεδρος της Ν.Δ. συναντήσεις με Πολιτικούς Αρχηγούς

Δεν έχω υπόψη μου κάτι τέτοιο. Η συζήτηση στη Βουλή ανέδειξε τα στοιχεία που ο κ. Μητσοτάκης προσδιόρισε στην ομιλία του. Σας παρακαλώ πάρα πολύ να επανέλθετε σε αυτήν την ομιλία, δεδομένου ότι έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία να αναδειχθεί το στοιχείο ότι μας βλέπουν. Η συζήτηση ήταν μια δημόσια συζήτηση και η εικόνα που δόθηκε από αυτήν τη συζήτηση μόνο επωφελής για την Ελλάδα δεν ήταν.

Για την προειδοποίηση Α. Σαμαρά ότι ο κ. Τσίπρας θα λογοδοτήσει

Ο κ. Σαμαράς, χθες, δεν είπε τίποτα περισσότερο από το αυτονόητο. Η Νέα Δημοκρατία έχει ήδη εξαγγείλει ότι θα συστήσει Εξεταστική Επιτροπή για το πρώτο καταστροφικό εξάμηνο του 2015. Έχει επίσης εξαγγείλει ότι, μετά τις εκλογές, θα ζητήσει να εξεταστεί η υπόθεση της ακύρωσης της πώλησης των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία. Υπόθεση στην οποία, όπως ξέρετε, εμπλέκεται ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο κ. Καμμένος. Επίσης, η Νέα Δημοκρατία θα ζητήσει να εξεταστούν πιθανές ευθύνες του κ. Κουρουμπλή για την παράλειψή του να εκδώσει δελτίο τιμών φαρμάκων το 2015.

Για την αναβάθμιση από τον Moody’s

Η Κυβέρνηση πανηγυρίζει, γιατί μετά από 3 χρόνια και 15 δις μέτρα, η ελληνική οικονομία επιστρέφει ασθμαίνουσα στην κατάσταση που ήταν λίγο πριν το τέλος του 2014. Ο δρόμος για να σταθεί η ελληνική οικονομία στα πόδια της είναι ακόμη μακρύς και οι ενέργειες της Κυβέρνησης δεν συγκλίνουν στην επαναφορά της κανονικότητας στη χώρα.