Breaking News

Βίτσας: «Οποιοσδήποτε κάνει τσαμπουκά στο Αιγαίο πρέπει να το σκεφτεί δύο και τρεις φορές» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά ήταν σήμερα καλεσμένος ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος σχολιάζοντας τις τουρκικές προκλήσεις σε Αιγαίο και Κύπρο, αλλά και τις χθεσινές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν - που έκανε λόγο για θερμό καλοκαίρι, όπως και για παγκόσμια αντιτουρκική προπαγάνδα η οποία βασίζεται σε ψέμματα - είπε, μεταξύ άλλων:

«Επιθυμούμε τον ειρηνικό και ευρωπαϊκό δρόμο της Τουρκίας. Ωστόσο, όσον αφορά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, δεν σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν όρια, που τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρώπη δεν ανέχονται να τα υπερβεί κανείς. 

Η απάντηση - πέρα από τη δική μας - ήταν πρωτοφανής από τη Σύνοδο Κορυφής και το Συμβούλιο της Ευρώπης. Τα τελευταία 30 χρόνια δεν έχει υπάρξει τέτοια προειδοποίηση σαν την τελευταία του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Οι πολύ προκλητικές δηλώσεις, όπως και οι δράσεις, μπορούν να οδηγήσουν σε ατυχήματα, τα ατυχήματα να προκαλέσουν εμπλοκές και μετά είναι δύσκολο να γυρίσεις πίσω.

Δεν είμαστε στην εποχή του '90. Η Ελλάδα είναι μία χώρα πολύ ισχυρή στρατιωτικά και με αναβαθμισμένη τη θέση της διεθνώς.

Εμείς ακολουθούμε τον διπλωματικό δρόμο, αλλά από την άλλη μεριά λέμε σε όλους ότι είμαστε κάθε φορά έτοιμοι να υπερασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Εγώ αυτό που λέω είναι ότι οποιοσδήποτε κάνει τσαμπουκά στο Αιγαίο, πρέπει να το σκεφτεί δύο και τρεις φορές».

Δείτε όσα είπε στην εκπομπή "Καλημέρα" του ΣΚΑΪ.