Breaking News

Σοκαριστική στιγμή: Όρμησε σε μάρτυρα στο δικαστήριο και πυροβολήθηκε θανάσιμα από αστυνομικό (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Στη δημοσιότητα, από έναν ομοσπονδιακό δικαστή των ΗΠΑ, ήρθε ένα σοκαριστικό βίντεο, σχετικά με ένα περιστατικό που συνέβη το 2014. Το βίντεο κυκλοφόρησε τη Δευτέρα και αποκαλύπτει τι ακριβώς συνέβη.

Ο 25χρονος Siale Angilau, μέλος της συμμορίας των Tongan Crips, σηκώθηκε στο δικαστήριο του Salt Lake City, άρπαξε ένα στυλό ή μολύβι και όρμησε σε μάρτυρα.

Ο μάρτυρας, ο οποίος ήταν και ο ίδιος μέλος της συμμορίας, κατάφερε να τον αποφύγει χωρίς να τραυματιστεί.

Στη συνέχεια ο Angilau έπεσε νεκρός από τα πυρά γυναίκας αστυνομικού, που τον πυροβόλησε 4 φορές.



Το βίντεο κοινοποίησε ο Αμερικανός περιφερειακός δικαστής John Dowdell, καθώς απορρίφθηκε η ένσταση που άσκησε η οικογένεια του Angilau, ισχυριζόμενη ότι η αντίδραση της αστυνομικού ήταν υπερβολική.

Σε κείμενο που δημοσιεύεται στο Deseret News ο δικαστής δηλώνει, μεταξύ άλλων, ότι το βίντεο αποδεικνύει πως διαψεύδονται οι αιτιάσεις της υπεράσπισης της φρουρού ότι βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα πριν πυροβολήσει, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Η επίθεσή του σταμάτησε από τα πυρά της αστυνομικού, σε λιγότερο από 1.5 δευτ.».

Ωστόσο, μια έρευνα του FBI διαπίστωσε ότι οι πυροβολισμοί δικαιολογούνται από το νόμο.

Από την άλλη η οικογένεια του Angilau δήλωσε ευτυχής για τη δημοσιοποίηση του βίντεο, ενώ επισήμανε ότι επιθυμεί να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Ο Robert Sykes, δικηγόρος της οικογένειας, είπε ότι μια επιτροπή πρέπει να δει το βίντεο και να αποφασίσει.

O Siale Angilau δικαζόταν μαζί με ακόμη 16 μέλη τη συμμορίας για ένοπλες ληστείες, εκβιασμούς και τραυματισμό δύο ομοσπονδιακών αστυνομικών. Πυροβολήθηκε στις 21 Απριλίου 2014 και κατέληξε μετά από μέρες στο νοσοκομείο.

Η οικογένεια του Angilau υπέβαλε για πρώτη φορά ένσταση το 2014, με την κατηγορία ότι η ενέργεια ήταν «παράλογη, απερίσκεπτη και συνταγματικά υπερβολική».


Πηγή: Daily Mail - Deseret News