Breaking News

Στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο η καταγγελία της ΠΟΕΣ για το ρεπορτάζ του Star (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, μετά την καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών, σχετικά με ρεπορτάζ για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες στρατιωτικοί και οι οικογένειές τους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, απέστειλε στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο την ακόλουθη επιστολή και αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας των Πειθαρχικών Συμβουλίων γι’ αυτή τη σοβαρή καταγγελία.

«Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018

Αρ. Πρωτ.: 626/27-3-18

Προς τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Πρωτοβαθμίου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ

Κύριε Πρόεδρε,

Σας διαβιβάζουμε την επιστολή – καταγγελία που λάβαμε σήμερα από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.) και παρακαλούμε για τις ενέργειές σας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ

Η Πρόεδρος                                            Ο Γενικός Γραμματέας

Μαρία Θ. Αντωνιάδου                           Σταύρος Καπάκος»

Από την πλευρά του το Star εξηγεί ότι την προηγούμενη εβδομάδα προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού ένα ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Λάμπρου Δεμερτζή  με τίτλο: «Οι ηρωίδες γυναίκες των μάχιμων στρατιωτικών μας». Δημιουργήθηκε ένας σάλος ότι το συγκεκριμένο ρεπορτάζ ήταν ψευδές. Το βράδυ της Δευτέρας 26 Μαρτίου, ο δημοσιογράφος του σταθμού θέλησε να τοποθετηθεί περί του θέματος και να ξεκαθαρίσει τα πράγματα.

Ο Λάμπρος Δεμερτζής δήλωσε: «Ζητήθηκε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών να μας υποδείξει μια γυναίκα στρατιωτικού. Μας συστήθηκε στο ρεπορτάζ ως Κατερίνα Παπαισιδώρου, ότι είναι παντρεμένη, ότι έχει ένα παιδάκι τριών χρονών, κάναμε κανονικά τη συνέντευξη και προβλήθηκε», και πρόσθεσε: «Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι δεν λέγεται έτσι, αλλά Νάνσυ Παναγιώτου. Είναι παντρεμένη με τον συγκεκριμένο αξιωματικό, αλλά δεν έχει παιδί. Εννοείται ότι είναι παντρεμένη με τον συγκεκριμένο αξιωματικό, που ήταν παρών στη συνέντευξη».

Η Ομοσπονδία απέστειλε ανακοίνωση στήριξης στο Λάμπρο  Δεμερτζή και το Star θα κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου, αναφέρεται σε πρόσφατο άρθρο στο κανάλι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Κατόπιν επικοινωνίας του δημοσιογράφου Λάμπρου Δεμερτζή από το STAR Channel με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών, μας ζήτησε να τον φέρουμε σε επαφή με τη σύζυγο κάποιου στρατιωτικού, προκειμένου να κάνει ρεπορτάζ για τις ηρωίδες συζύγους των στρατιωτικών μας και πώς βιώνουν την αγωνία για τους συζύγους τους. Πράγματι, του υποδείξαμε μέλος Ένωσης μας, η σύζυγος του οποίου, παραχώρησε συνέντευξη στον κ. Δεμερτζή. Εκ των υστέρων αποδείχθηκε ότι, η γυναίκα αυτή με δική της πρωτοβουλία και προφανώς για να προστατέψει τον σύζυγό της, δεν έδωσε τα πραγματικά της στοιχεία στο δημοσιογράφο, χωρίς ωστόσο να ενημερώσει σχετικά ή να ζητήσεις να εμφανιστεί με ψευδώνυμο. 

Η καλοπροαίρετη αυτή, πλην ατυχής ενέργειά της, ήδη της έχει δημιουργήσει προβλήματα στην καθημερινότητά της, μετά την έκταση που έχει λάβει το ζήτημα. Η Ομοσπονδία μας δηλώνει ότι, τόσο εμείς όσο και ο. Δεμερτζής ουδεμία γνώση είχαμε για το θέμα αυτό και μπορούμε να βεβαιώσουμε ότι, εξ’ όσων γνωρίζουμε τον κ. Δεμερτζή, είναι ένας σοβαρός και υπεύθυνος δημοσιογράφος και δεν υπήρχε καμία περίπτωση να παραπλανήσει το τηλεοπτικό κοινό».

Δείτε το επίμαχο ρεπορτάζ.