Breaking News

Τσίπρας: «Η σκέψη μας βρίσκεται σήμερα στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Στα Ψαρά βρέθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις του Δήμου για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

«197 χρόνια από τις μέρες που σήμαναν τον αγώνα για τη λευτεριά και την ανεξαρτησία της πατρίδα μας», όπως τόνισε, ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία να σταματήσει τις παράνομες ενέργειες στο Αιγαίο και να σεβαστεί τους κανόνες που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο. Επιγραμματικά δήλωσε στην ομιλία του:

• Η επανάσταση του '21 είχε μέσα της βαθιά χαραγμένες τις αξίες που έφερε στο προσκήνιο ο διαφωτισμός. Όπως και οι μεγάλες επαναστάσεις του 18ου αιώνα, στη Γαλλία και την Αμερική.

• Ο σπόρος που έθρεψε το νέο ελληνικό κράτος, είναι που γέννησε την Ευρώπη των μεγάλων αγώνων, της ελευθερίας, της ισότητας, της δημοκρατίας και της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών.

• H Ελλάδα είναι μια χώρα σύγχρονη, ευρωπαϊκή, δημοκρατική, με κοινωνική δικαιοσύνη, ισονομία και απόλυτο σεβασμό στις ατομικές ελευθερίες. Μια χώρα που επιδιώκει την ειρηνική συνύπαρξη, την αλληλεγγύη και τη συνεργασία με τους γείτονές της.

• Η Ελλάδα είναι πόλος - αλλά και εγγυητής - της σταθερότητας και της ασφάλειας για την περιοχή μας. Γι' αυτό το λόγο, δεν επιτρέπει σε κανέναν να παίζει παιχνίδια που θέτουν σε κίνδυνο την ομαλότητα.

• Η σκέψη μας σήμερα βρίσκεται ιδιαίτερα στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, που είναι φυλακισμένοι στην Αδριανούπολη. Θέλω να διαβεβαιώσω, τόσο αυτούς όσο και τον ελληνικό λαό, πως η σκέψη μας είναι καθημερινά μαζί τους και κάνουμε ό,τι πρέπει και ό,τι χρειάζεται, προκειμένου να επιστρέψουν σύντομα στην πατρίδα.

Δείτε την ομιλία του.