Breaking News

Τζανακόπουλος: «Δεν επιβεβαιώνεται κανένα περιστατικό παραβίασης σε ελληνικό έδαφος» (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, δήλωσε ότι δεν επιβεβαιώνεται κανένα περιστατικό παραβίασης σε ελληνικό έδαφος.

Νωρίτερα είχε κυκλοφορήσει η είδηση από το militaire.gr ότι ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ, έκανε δηλώσεις στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με τις οποίες σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής και το πλήρωμά του κατέβασαν ελληνική σημαία από τη νησίδα Ανθωποφαγοι, την οποία είχαν υψώσει κάποιοι νεαροί από τους Φούρνους.

Στη συνέχεια ο ΣΚΑΪ μετέδωσε ότι το περιστατικό επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του και ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μ.Τσαβούσογλου.


Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος δήλωσε για το συγκεκριμένο θέμα:

«Με βάση την τελευταία ενημέρωση που έχει ο Έλληνας πρωθυπουργός από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού δεν επιβεβαιώνεται κανένα περιστατικό παραβίασης σε ελληνικό έδαφος. Παρ' όλα αυτά συνεχίζουμε τη διερεύνηση του θέματος με ψυχραιμία και απόλυτη σοβαρότητα

Η δήλωση του κ. Γιλντιρίμ είναι απολύτως προκλητική και καταδικαστέα. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποδεχθεί ούτε τη θεωρία των γκρίζων ζωνών, ούτε, βέβαια οποιαδήποτε αμφισβήτηση της εδαφικής της κυριαρχίας».