Breaking News

Ιρλανδία: Tα exit poll δείχνουν «ναι» στις αμβλώσεις (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Στο δημοψήφισμα της Παρασκευής 3,5 εκατομμύρια Ιρλανδοί κλήθηκαν να απαντήσουν εάν θέλουν να αλλάξει η 8η τροπολογία του Συντάγματος, η οποία προβλέπει πως τα αγέννητα παιδιά και οι γυναίκες σε ενδιαφέρουσα έχουν το ίδιο δικαίωμα στη ζωή. Μέχρι σήμερα οι εκτρώσεις στην Ιρλανδία επιτρέπονταν μόνο εάν η ζωή των γυναικών βρισκόταν σε κίνδυνο. Πρόκειται για έναν από τους πλέον αυστηρούς νόμους για τις αμβλώσεις στην Ευρώπη.

Οι υπέρμαχοι του δικαιώματος των γυναικών στην επιλογή στην Ιρλανδία είναι βέβαιοι για μια νίκη ευρείας κλίμακας στο ιστορικό δημοψήφισμα.

Σύμφωνα με το Euronews, δύο exit poll δείχνουν πως το «ναι» στη συνταγματική αναθεώρηση για τη νομιμοποίηση των εκτρώσεων συγκεντρώνει ποσοστό που κυμαίνεται περίπου στο 69%.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης σχολίασε στο Twitter: «Μεγάλη μέρα για την Ιρλανδία & τη δημοκρατία. Ευρεία επικράτηση του ‘Ναι’ στο δημοψήφισμα για νομιμοποίηση αμβλώσεων. Μεγάλη νίκη για τις προοδευτικές δυνάμεις, τα δικαιώματα των γυναίκων & την ελευθερία της επιλογής. Μπράβο στο @sinnfeinireland για τη δυνατή καμπάνια»


Δείτε το βίντεο του Euronews.