Breaking News

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΣτΕ (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΣτΕ Νίκος Σακελλαρίου μετά τις διαρροές για το Ασφαλιστικό. Εξαπέλυσε επίθεση όσων δεν τηρούν το δικαστικό απόρρητο κάτι που έχει επιφέρει πλήγμα στο ΣτΕ.

Σε δηλώσεις που έκανε προς τους δημοσιογράφους, τους οποίους κάλεσε εκτάκτως στο γραφείο του, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας ανακοίνωσε την παραίτηση του από την θέση του επικεφαλής του Ανωτάτου Δικαστηρίου και ανακοίνωσε ότι  υπέβαλλε την παραίτησή του στον Υπουργό Δικαιοσύνης.

Επικαλέστηκε την πρόσφατη διαρροή πληροφοριών από την διάσκεψη που αφορούσε την εκδίκαση της συνταγματικότητας των περικοπών στις συντάξεις με τον νόμο Κατρούγκαλου, λέγοντας ότι δεν μπορεί να διαφυλάξει το απόρρητο των διαδικασιών στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Τόνισε ότι: «Στην απόφαση μου αυτή κατέληξα μετά την πρόσφατη παραβίαση του απορρήτου της διασκέψεως του δικαστηρίου σχετικά με το νέο ασφαλιστικό σύστημα και την εύλογη αναταραχή που προκάλεσε σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Η αδιανόητη όσο και απαράδεκτη αυτή παραβίαση του δικαστικού απορρήτου την οποία αδυνατώ να ελέγξω επέφερε καίριο πλήγμα στο κύρος του ΣτΕ και δεν μου επιτρέπει πλέον να ασκώ τα δικαστικά μου καθήκοντα με την δέουσα ηρεμία και νηφαλιότητα».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «Οι αντοχές όλων μας δοκιμάστηκαν από τα νεότερα μνημόνια που επέβαλλαν νέα αυστηρότερα μέτρα λιτότητας» και εξέφρασε φόβους για πλήρη εξαθλίωση όλων των συνταξιούχων».

Πηγή: eleftherostypos