Breaking News

Απόψε στο «Checkpoint Alpha»: Η Συμφωνία με τα Σκόπια

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Φως στα απόκρυφα σημεία της Συμφωνίας με τα Σκόπια «ρίχνει» ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, σε μια συνέντευξη - ποταμό, που παραχώρησε στο «Checkpoint Alpha» και τη Γιάννα Παπαδάκου....

Ο κ. Αμανατίδης, χαρακτήρισε ιστορική τη συμφωνία με τα Σκόπια και υπογράμμισε ότι η Κυβέρνηση έχει την απόλυτη νομιμοποίηση να υπογράφει συμφωνίες, ενώ επεσήμανε ότι δεν υπάρχει αμφισβήτηση εμπιστοσύνης από τον κυβερνητικό εταίρο.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών διευκρίνισε ότι δεν αναγνωρίζεται Μακεδονική «εθνότητα» στη Συμφωνία, αλλά μόνο ιθαγένεια και υπηκοότητα, ενώ, όπως είπε, «το σύνθετο όνομα που περιορίζει γεωγραφικά την περιοχή, διαχωρίζουν τελείως το ιστορικό πλαίσιο και την πολιτιστική κληρονομιά».

Ο κ. Αμανατίδης μίλησε, επίσης, για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, την κλιμάκωση της έντασης από τη γειτονική χώρα, αλλά και τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που κατέφυγαν στη χώρα μας, τον Ιούλιο του 2016.

Ακόμα, η εκπομπή αποκαλύπτει στοιχεία για τη σημερινή κατάσταση που βιώνουν οι 8 Τούρκοι καθώς και τι σχεδιάζουν στο άμεσο μέλλον.

Επίσης, στην κάμερα της εκπομπής  μιλούν οι δύο νομικοί παραστάτες των 8 αξιωματικών, Νίκος Αλιβιζάτος και Χρίστος Μυλωνόπουλος.

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Νίκος  Αλιβιζάτος, επισημαίνει ότι «δεν ταιριάζουν σε μια χώρα με στοιχειώδη νομικό πολιτισμό, δηλώσεις όπως αυτές του Τούρκου αντιπροέδρου για αρπαγή των 8», ενώ περιγράφει πώς ζουν τι σχεδιάζουν και πού πρόκειται να πάνε μόλις τους δοθούν τα επίσημα έγγραφα.

Ο καθηγητής Ποινικού Δικαίου, Χρίστος Μυλωνόπουλος, δηλώνει ότι «η ελληνική Δικαιοσύνη περιέσωσε την τιμή της, έστω και την ύστατη στιγμή με τη στάση που κράτησε απέναντι στους 8 Τούρκους αξιωματικούς». Ακόμη, αναφέρεται στους ίδιους αλλά και τις οικογένειές τους που υφίστανται διώξεις από το καθεστώς Ερντογάν.

Τέλος, απόψε θα θυμηθούμε τις καλύτερες στιγμές του φετινού κύκλου της εκπομπής.

«Checkpoint Alpha» με τη Γιάννα Παπαδάκου: Σάββατο 16 Ιουνίου, στη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα, στοv Alpha...