Breaking News

Δείτε στο VICE: «Kάvvαβη: Το Παρεξηγημένο Φυτό»

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Την Παρασκευή 15 Ιουνίου, στη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα, το ελληνικό γραφείο του VICE παρουσιάζει στον ANT1 το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Kάvvαβη: Το Παρεξηγημένο Φυτό»...

Τα τελευταία χρόνια, έχει ανοίξει διεθνώς ένας μεγάλος δημόσιος διάλογος γύρω από ένα φυτό, την Kάvvαβη. Γνωστή επίσης ως χασis ή μαριχoυάvα, η Kάvvαβη είναι γνωστή για τις καταπραϋντικές της ιδιότητες από την Αρχαιότητα, ενώ ανήκει στην κατηγορία των «φαρμακευτικών φυτών». Όμως, κατατάσσεται επισήμως στα vαρκωτικά, καθώς κάποια είδη της περιέχουν την ψυχότροπη oυσία “ΤΗC” και μπορεί να οδηγήσει σε εξάρτηση.

Σε συνέχεια μιας σειράς σχετικών παρεμβάσεων τα τελευταία χρόνια, η Βουλή μόλις ψήφισε τη δυνατότητα παραγωγής Kάvvαβης σε ελληνικό έδαφος, ειδικά για φαρμακευτικούς σκοπούς.

Την ώρα που οι εξελίξεις για το θέμα είναι καταιγιστικές, η ομάδα του VICE Greece και ο Αντώνης Ντινιακός εξερευνούν τις αλήθειες και τους μύθους γύρω από την Kάvvαβη.

Συναντούν ασθενείς που πιστεύουν ότι η χρήση της τους βοηθάει να αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα υγείας, ενώ ερευνούν και την σκοτεινή πλευρά της Κάνναβης, αυτή που οδηγεί στον εθισμό και την ψυχική εξάρτηση.

Παράλληλα, καταγράφουν μία από τις πρώτες καλλιέργειες με Kάvvαβη που έχει ήδη ξεκινήσει στην ελληνική επαρχία και ανακαλύπτουν πώς το αμφιλεγόμενο αυτό φυτό, που κατά τα άλλα θεωρείται vαρκωτικό, χρησιμοποιείται ως «μαγνήτης» για επενδύσεις, στη δίνη της οικονομικής κρίσης.