Breaking News

Ανησυχία για μόλυνση από αμίαντο μετά την έκρηξη στο κέντρο του Μανχάταν (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Βίντεο καταγράφει από ψηλά την έκρηξη στο κέντρο του Μανχάταν, που σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Πέμπτης, προκαλώντας ζημιές και χάος την ώρα που οι Νεοϋορκέζοι πήγαιναν στις δουλειές τους, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματίες.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, στο σημείο βρέθηκαν ίχνη αμιάντου, γεγονός που ανησύχησε τις Αρχές. Μάλιστα κάλεσαν οποιονδήποτε νομίζει ότι τα ρούχα του έχουν μολυνθεί από αμίαντο, να τα πάει στην αρμόδια εταιρία για δοκιμή.

Αν και τα αίτια ερευνώνται ακόμη, όλα δείχνουν ότι η έκρηξη προκλήθηκε από αγωγό ατμού, στο περίβλημα του οποίου φέρεται να υπήρχε αμίαντος. Εκπρόσωπός της πυροσβεστικής έκανε λόγο για «διαρροή ατμού υψηλής πίεσης».

Το απόγευμα της Πέμπτης (τοπική ώρα) ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Bill de Blasio, δήλωσε: «Υπήρχε αμίαντος στο περίβλημα ατμού. Αυτό μας ανησυχεί πραγματικά. Επιβεβαιώσαμε την παρουσία αμιάντου. Επίσης, έχουμε κάνει δοκιμές στον αέρα, από τη στιγμή του συμβάντος. Ο αέρας καθαρίζεται αρκετά γρήγορα και είναι ασφαλής. Δεν υπάρχει ουσιαστική παρουσία αμιάντου στον αέρα σε αυτό το σημείο. Η σύντομη έκθεση στον αέρα δεν είναι πρόβλημα, αλλά αν αυτό το υλικό βρίσκεται σε ένα κτίριο ή σε ρούχα, είναι ανησυχητικό. Όποιος νομίζει ότι τα ρούχα του έχουν μολυνθεί, να τα πάει για εξέταση στην εταιρία Con Ed (αρμόδια εταιρία για την παροχή ηλεκτρικού, αερίου και ατμού στη Νέα Υόρκη). Η Con Ed θα αποζημιώσει αυτούς τους ανθρώπους με τον κατάλληλο τρόπο».

Υπάρχουν δεκάδες κτίρια που θα παραμείνουν κλειστά και θα εξεταστούν για ίχνη μόλυνσης, επισημαίνει η Daily Mail.