Breaking News

Γροιλανδία: Συναγερμός στις Αρχές από την εμφάνιση τεράστιου παγόβουνου (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ανησυχία ότι θα φέρει πλημμύρες προκαλεί ένα παγόβουνο σχεδόν 100 μέτρων, σε μέγεθος λόφου, που μετακινείται σε περιοχή της βορειοδυτικής Γροιλανδίας. 

Σύμφωνα με τη Daily Mail, οι αρμόδιες Αρχές απομάκρυναν ανθρώπους από την επικίνδυνη ζώνη του οικισμού Innaarsuit, που έχει περίπου 170 κατοίκους. 

Το παγόβουνο έκανε την εμφάνισή του την περασμένη Πέμπτη. "Φοβόμαστε ότι το παγόβουνο θα μπορούσε ξαφνικά να απελευθερώσει ένα κομμάτι πάγου και να πλημμυρίσει το χωριό" δήλωσε η Lina Davidsen, επικεφαλής ασφαλείας της αστυνομίας της Γροιλανδίας.

"Παρόλο που δεν είναι ασυνήθιστο τα μεγάλα παγόβουνα να φαίνονται τόσο κοντά στο Innaarsuit, το συγκεκριμένο είναι το μεγαλύτερο που έχουμε δει, ενώ υπάρχουν ρωγμές που μας κάνουν να φοβόμαστε ότι μπορεί να λιώσει οποιαδήποτε στιγμή" δήλωσε η Susanne K. Eliassen, μέλος του συμβουλίου του χωριού.


Η κυβέρνηση και η αστυνομία είναι σε εγρήγορση και έχουν στείλει και ένα ελικόπτερο αναζήτησης και διάσωσης κοντά στο απομακρυσμένο χωριό.

Ανησυχία προκαλεί και το γεγονός ότι ο σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας του χωριού και οι δεξαμενές καυσίμων βρίσκονται κοντά στην ακτή.