Breaking News

H «Κυριακή στο Χωριό» μας ταξιδεύει στη Βρύναινα Μαγνησίας (trailer)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
H εκπομπή «Κυριακή στο Χωριό», που ταξιδεύει σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, μας ξεναγεί στη Βρύναινα Μαγνησίας. Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Άνθισε το βουνό των Τιτάνων με βελανιδιές και έλατα και γέμισε χρώματα και μυρωδιές της φύσης. Προστάτευσε τους μυθικούς αντιπάλους των Θεών και τους έδωσε καταφύγιο.

Έτσι κι εμείς, βρήκαμε το δικό μας καταφύγιο στο βουνό του Όθρυ, στα χώματα της Μαγνησίας. Εκεί όπου φωλιάζει η ορεινή Βρύναινα, παλιά Αγόριανη.

Μία καινούρια ιστορία θα γράψουμε σήμερα μαζί με τους κατοίκους αυτού το χωριού. Με αυτούς που το πονάν και του δίνουν πνοή από τις αρχές του 17ου αιώνα, όταν εγκαταστάθηκαν εδώ, για να αποφύγουν την σκληρή τυραννία του Αλή Πασά στην Πίνδο.

Η Βρύναινα είναι για εμάς, ένας ανεξερεύνητος χάρτης. Και εσείς οι συνταξιδιώτες μας σε αυτή τη συναρπαστική αναζήτηση, όπου θα περιπλανηθούμε στις ομορφιές του καταπράσινου τοπίου, θα μαζέψουμε το «χρυσάφι» της, το τσάι του βουνού, θα προσκυνήσουμε με ευλάβεια τις Μονές Ξενιάς και θα περπατήσουμε τα σοκάκια του χωριού, κάνοντας μια διαφορετική βόλτα στην παράδοση».

«Κυριακή στο Χωριό»: Κυριακή 15 Ιουλίου, στις 13:30, στην ΕΡΤ3...