Breaking News

Μεγάλες οι δυσκολίες για τον απεγκλωβισμό των 12 εφήβων από σπηλιά της Ταϊλάνδης (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το βράδυ της Δευτέρας τα σωστικά συνεργεία εντόπισαν τους 12 εφήβους - ηλικίας από 11 έως 16 ετών - και τον 25χρονο προπονητή τους που αγνοούνταν από τις 23 Ιουνίου.

Όλοι τους είναι μέλη ποδοσφαιρικής ομάδας. Μετά την προπόνηση είχαν επισκεφτεί μία σπηλιά για να την εξερευνήσουν, αλλά εγκλωβίστηκαν λόγω των πλημμυρικών φαινομένων που προκάλεσε ισχυρή βροχόπτωση. Η στάθμη του νερού ανέβηκε και η είσοδος της σπηλιάς μπλόκαρε.


Σύμφωνα με τη Daily Mail, τα μέλη της ομάδας ίσως χρειαστεί να επιβιώσουν στο σπήλαιο μέχρι τον Οκτώβριο, όταν και τα επίπεδα του νερού υποχωρούν στο τέλος της εποχής των μουσώνων.

Οι ειδικοί του σπηλαίου λένε ότι θα ήταν «απίστευτα επικίνδυνο» να προσπαθήσουν να βγάλουν τα παιδιά, καθώς η στάθμη των υδάτων είναι ακόμα υψηλά, ενώ αναμένονται ισχυρές βροχές τις επόμενες ημέρες.

Ο στρατός είπε ότι σκέφτονται να βρουν τον τρόπο να διδάξουν τα παιδιά, που δεν μπορούν να κολυμπήσουν, πώς να βουτήξουν στο νερό, ώστε να μπορούν να κατευθυνθούν από το δίκτυο σπηλαίων Thamg Luang στο Chiang Rai της βόρειας Ταϊλάνδης.


Οι διασώστες προσπαθούν να τους πάνε περισσότερες προμήθειες, ενώ γίνονται προσπάθειες για την εγκατάσταση τηλεφωνικών γραμμών στο εσωτερικό της σπηλιάς για να μπορούν τα αγόρια να μιλάνε με τους γονείς τους.

Στο σημείο βρίσκονται και γιατροί, που έχουν στήσει ένα αυτοσχέδιο νοσοκομείο στην επιφάνεια του εδάφους.


Δείτε το βίντεο.