Breaking News

Νεκροί, αγνοούμενοι και μεγάλη καταστροφή από την πυρκαγιά που μαίνεται στην Καλιφόρνια (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Τουλάχιστον πέντε είναι οι νεκροί από την καταστροφική πυρκαγιά που ξεκίνησε τη Δευτέρα 23 Ιουλίου στη βόρεια Καλιφόρνια και μαίνεται ανεξέλεγκτη, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι έχει τεθεί υπό έλεγχο μόνο το 5% της έκτασής της.

Σύμφωνα με το σάιτ του BBC, μία γιαγιά και τα δισέγγονά της, όπως και δύο πυροσβέστες - που πέθαναν την Πέμπτη - είναι οι πέντε άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους.

Η πυρκαγιά, που φέρεται να ξεκίνησε από μηχανικό πρόβλημα σε αυτοκίνητο, έκαψε πάνω από 194 τετραγωνικά χιλιόμετρα γης, μια περιοχή μεγαλύτερη από την πόλη του Σαν Φρανσίσκο. Περισσότερα από 500 κτίρια καταστράφηκαν, 17 άνθρωποι αγνοούνται και πάνω από 37.000 κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Σύμφωνα με αναφορές, η Sherry Bledsoe επιβεβαίωσε ότι πέθαναν η 70χρονη γιαγιά της Melody Bledsoe και τα δύο παιδιά της, η 5χρονη Emily Roberts και ο 4χρονος James Roberts.

Δεν κατάφεραν να διαφύγουν τη στιγμή που ήταν έτοιμοι να εκκενώσουν το σπίτι τους στην πόλη Redding, ανέφερε το αμερικανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NBC.

Νωρίτερα, ο Ed, σύζυγός της Melody Bledsoe, δήλωσε ότι τον είχε καλέσει, ενώ ήταν έξω για ψώνια και του είπε να επιστρέψει επειδή η φωτιά έφτασε κοντά στο σπίτι.

Ένας άλλος συγγενής είπε στο NBC ότι η Melody Bledsoe είχε καλέσει την αστυνομία γιατί ήταν παγιδευμένοι μέσα στο σπίτι, αλλά η γραμμή έπεσε κατά τη διάρκεια της κλήσης.

Για την κατάσβεση της φωτιάς, δίνουν μάχη με τις φλόγες περισσότεροι από 3.400 πυροσβέστες.

Δείτε το σχετικό βίντεο του CBS.



Πηγή: BBC