Breaking News

Ταϊλάνδη: Παραμένουν υπό στενή ιατρική παρακολούθηση τα 12 παιδιά (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η ελπίδα έγινε πραγματικότητα για τα 12 παιδιά και τον προπονητή τους που είχαν εγκλωβιστεί από τις 23 Ιουνίου στο πλημμυρισμένο σπήλαιο Tham Luang, στην επαρχία Chiang Rai της βόρειας Ταϊλάνδης. 

Η περίπλοκη επιχείρηση απεγκλωβισμού είχε καθηλώσει τους ανθρώπους σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Χθες βγήκαν από το σπήλαιο τα 4 τελευταία παιδιά μαζί με τον προπονητή, ενώ την Κυριακή και τη Δευτέρα είχαν διασωθεί 4 παιδιά κάθε μέρα αντίστοιχα.


Όπως μετέδωσε το Euronews, όλα τα μέλη της ομάδας μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και ο πρώτος κύκλος εξετάσεων δείχνει ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή. Ωστόσο θα παραμείνουν υπό στενή ιατρική παρακολούθηση για αρκετές μέρες.

Η επιχείρηση έληξε όταν και οι τελευταίοι διασώστες βγήκαν με ασφάλεια από το σπήλαιο, προκαλώντας ανακούφιση σε όλους όσοι συμμετείχαν στην επιχείρηση.


Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγιναν φορέας έκφρασης χαράς, ευγνωμοσύνης και στήριξης της υπεράνθρωπης προσπάθειας που κατέβαλαν οι διασώστες. Ανάμεσα στα χιλιάδες μηνύματα ξεχωρίζει το μήνυμα στο Twitter της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που προσκάλεσε τους νεαρούς ποδοσφαιριστές και όλους τους διασώστες να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις της βρετανικής ομάδας.

Δείτε το ρεπορτάζ του Euronews.