Breaking News

Ατελείωτη η τραγωδία στην Ινδία από τις πλημμύρες - Στις πληγείσες περιοχές ο πρωθυπουργός (videos+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Narendra Modi, πέταξε πάνω από μερικές από τις πληγείσες περιοχές, όπου οι πλημμύρες είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους, μέχρι στιγμής, τουλάχιστον 324 άνθρωποι.

Σύμφωνα με το BBC, ο Modi συναντήθηκε με τοπικούς αξιωματούχους στη νότια πολιτεία της Κεράλα, προκειμένου να παρθούν μέτρα για να αντιμετωπίσουν τις τραγικές συνέπειες που προκάλεσαν στη χώρα οι "χειρότερες πλημμύρες του αιώνα", όπως χαρακτηρίστηκαν.

Περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι είναι άστεγοι, τη στιγμή που υπάρχουν ακόμη εκατοντάδες εκκλήσεις βοήθειας από ανθρώπους, που βρίσκονται στις στέγες των σπιτιών τους και περιμένουν να τους διασώσουν.


Στη μεγάλη επιχείρηση διάσωσης συμμετέχει και ο στρατός. Οι συνεχόμενες εβδομάδες βροχοπτώσεων προκάλεσαν κατολισθήσεις και πλημμύρες, ενώ ανακοινώθηκε προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το Σαββατοκύριακο.


Ο επικεφαλής υπουργός της Κεράλα, Pinarayi Vijayan, είπε ότι οι πλημμύρες είναι οι χειρότερες που έχουν σημειωθεί στο κράτος τα τελευταία 100 χρόνια. Ανακοίνωσε, επίσης, στους δημοσιογράφους ότι περισσότεροι από 223.000 άνθρωποι επιβιώνουν τώρα στους 1.568 καταυλισμούς που στήθηκαν στην περιοχή.


Πολλές από τις φυτείες έχουν πλημμυρίσει, θέτοντας σε κίνδυνο στην περιοχή το εμπόριο καουτσούκ, τσαγιού, καφέ και μπαχαρικών.

Τα σχολεία και στις 14 συνοικίες της Κεράλα έχουν κλείσει, ενώ σε ορισμένες περιοχές υπάρχει απαγόρευση στους  τουρίστες για λόγους ασφάλειας.


Το Ινστιτούτο Μετεωρολογίας της Ινδίας δήλωσε ότι η περιοχή έχει πληγεί περισσότερο κατά 37%, από μία συνηθισμένη περίοδο βροχοπτώσεων.

Δείτε τα βίντεο.





Πληροφορίες: BBC
Φωτογραφίες: BBC - Guardian