Breaking News

Βενεζουέλα: Η στιγμή της απόπειρας δολοφονίας του Maduro (videos+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Nicolás Maduro δήλωσε ότι επέζησε από μία απόπειρα δολοφονίας με drones που έφεραν εκρηκτικά. Η φερόμενη επίθεση υποστήριξε ότι συνέβη τη στιγμή που μιλούσε σε στρατιωτική εκδήλωση στο Καράκας.

Δύο drones φορτωμένα με εκρηκτικά έπεσαν κοντά στον πρόεδρο, δήλωσε ο υπουργός Επικοινωνιών, Jorge Rodriguez, αναφέρει το σάιτ του BBC.

Το υλικό που ήρθε στη δημοσιότητα τον δείχνει να κοιτάζει ξαφνικά προς τα πάνω έκπληκτος, ενώ δεκάδες στρατιώτες άρχισαν να τρέχουν. Επτά στρατιώτες τραυματίστηκαν και αρκετοί άνθρωποι συνελήφθησαν, δήλωσαν οι αρχές της Βενεζουέλας.

Σύμφωνα με το BBC, ο Maduro κατηγόρησε την Κολομβία για την επίθεση, κάτι που αρνήθηκε η Μπογκοτά ως "αβάσιμη" κατηγορία. "Χωρίς καμία αμφιβολία ο Κολομβιανός πρόεδρος Juan Manuel Santos ήταν πίσω από αυτή την επίθεση" είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βενεζουέλας.

Στο μεταξύ, οργάνωση ανταρτών, με την ονομασία "Εθνικό Κίνημα των Στρατιωτών με Πουκάμισα", ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης, μέσα από ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα. Η οργάνωση φέρεται να έχει στόχο να ενώσει όσους αντιτίθενται στην πολιτική του Maduro.

Δείτε στα βίντεο τη στιγμή της έκρηξης και όσα ακολούθησαν.